Julie Paulsen Johannessen er Europamester

Rifleskytteren Julie Paulsen Johannessen vant torsdag kveld EM-gull for juniorer i OL-øvelsen 50 meter match. Etter en vanvittig opphenting i gullfinalen ble hun europamester i polske Wroclaw.

Foto øverst: Medaljevinnerne på 50m match junior kvinner. Gull: Julie Paulsen Johannessen, Norge. Sølv: Larissa Weindorf, Tyskland. Bronse: Finnja Rentmeister, Tyskland. Foto: ESC

– Dette var utrolig kult. Skytingen varierte i finalen, men jeg klarte å holde hodet kaldt og gi på hele veien. Det var kontrollert, men pulsen kom og dunka ut noen skudd her og der. Mot slutten ble det spesielt tøft, men jeg klarte å samle meg og avslutningen var utrolig deilig, sa Julie Paulsen Johannessen etter finalen.

Larissa Weindorf og Julie Paulsen Johannessen etter endt finale. Foto: ESC

20-åringen fra Fredrikstad var tredje best i kvalifiseringen tidligere på dagen og nest best i den første del av finalen. Tyske Larissa Weindorf var suverent best hele veien og ledet også gullfinalen 15-7 før Paulsen Johannesen startet en makeløs opphenting.

I gullfinalen skyter de to beste til slutt ett og ett skudd i duell, der beste skuddverdi gir to poeng og uavgjort gir ett poeng. Det er første skytter til 16 poeng som blir mester og tyskeren hadde fem matchballer da Julie leverte en fantastisk oppvisning på finalearenaen i Wroclaw.

Julie Paulsen Johannessen feirer seieren med trener Aleksander Teisrud. Foto: ESC

10,5-10,7-10,7-10,4-10,6 på de siste fem skuddene i stående stilling er knapt levert noen gang på en skytebane verken av juniorer eller seniorer noe sted i verden i et slikt avgjørende øyeblikk. Det ga seier 17-15 og EM-gull til Østfoldjenta, som er hentet hjem fra USA der hun for bare tre uker siden startet sine universitetsstudier.

– Vanvittig snuoperasjon av en meget god skytter. Hun har satset omtrent alt de siste tre-fire årene på å bli en skytter av godt internasjonalt format. Nå har hun et EM-gull og vet hun har ei fin framtid foran seg hvis hun fortsetter sitt gode treningsarbeid, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Utøverne i aksjon under finalen. Foto: ESC

Julie Paulsen Johannessen vant foran tyskerne Larissa Weindorf og Finnja Rentmeister. Caroline Finnestad Lund fra Søgne ble nummer seks i finalen i sin debut for Norge internasjonalt.