Lagmedaljer til de norske juniorene i EM

Det ble flere norske medaljer i både lag- og mixed team-konkurranser under EM 25m/50m i Polen helga, når siste del av mesterskapet for juniorene sin del ble gjennomført.

Foto øverst: Medaljevinnerne på 50m liggende mixed team. Gull: Nele Stark og Nils Friedmann, Tyskland. Sølv: Julie Paulsen Johannessen og Even Olai Enger Throndsen, Norge. Bronse: Caroline Finnestad Lund og Lars Gulbrandsen Lilleng, Norge. Foto: ESC.

På lørdag ble det både sølv og bronse til de norske lagene på 50m liggende mixed team etter nok en fantastisk dag på skytebanen i Wroclaw.

I gullfinalen møtte Julie Paulsen Johannessen og Even Olai Enger Throndsen det tyske paret Nele Stark og Niels Friedmann. Det ble en spennende finale hvor lagene fulgte hverandre tett, men det tyske laget trakk det lengste strået til slutt.

Caroline Finnestad Lund og Lars Gulbrandsen Lilleng vant en spennende og jevn bronsefinale mot finske Alexandra Rosenlew og Lauri Syrja.

Gratulerer til Even, Julie, Lars og Caroline med fantastisk skyting!

På 50 meter rifle match mixed team junior kom imidlertid ingen norske lag videre fra kvalifiseringen. Hanna Huser og Even Olai Enger Throndsen ble nummer 15 med 866 poeng. Julie Paulsen Johannessen og Isak Gurrik ble nummer 17 med samme poengsum med noen færre sentrumstiere. De norske lagene var seks poeng fra å komme med blant de åtte lagene som gikk videre. Italia var best med 876 poeng og 22 lag deltok i konkurransen.

Rifleskytterne i aksjon under EM 25m/50m i Polen. Foto: ESC

Lagbronse til juniorkvinnene
Vi gratulerer Hanna Huser, Caroline Finnestad Lund og Julie Paulsen Johannessen med EM-bronse i lagkonkurransen på 50 meter match i juniorklassen.

I bronsefinalen vant jentene 16-12 over Frankrike og sikret Norge sin sjette medalje i juniorklassene i EM i Wroclaw. Tidligere i den andre kvalifiseringsrunden var de til slutt bare ett fattig poeng fra gullfinale. Men det var også med nød og neppe jentene kom til andre runde. I første kvalifiseringsrunde var de bare ett poeng foran Ukraina på 9.plass. Så reiste de seg mesterlig etter det og var altså bare millimetre fra å kjempe videre om gullet.

De norske riflegutta ble nummer sju i lagkonkurransen på 50 meter match. Det var tolv lag med i konkurransen og Norge var nummer seks i den første kvalifiseringsrunden og dermed videre som ett av åtte lag. I den andre runden endte Isak Gurrik, Even Olai Enger Throndsen og Lars Gulbrandsen Lilleng sju poeng fra å kjempe om medaljer med sine totalt 861 poeng på 90 skudd.

Fjerdeplass til det norske sportspistollaget
Ungarn var helt suverene i bronsefinalen mot Norge og vant 16-0 i 25 meter sportpistol lagkonkurranse for junior kvinner.

Norge både overrasket og imponerte i den andre kvalifiseringsrunden med 3.plass, og var bare ett poeng fra å gå helt til gullfinale. De møtte Ungarn, som ble nummer fire i kvalifiseringen, men i finalen hadde de norske jentene dessverre ikke noe å stille opp med mot meget sterk motstand.

Vi gratulerer likevel Ane Bjørkås Torgersen, Emmeline Ekrem Bryhn og Tiril Fredrikke Schüller med 4.plass i EM.
Norge har aldri vunnet en medalje i verken EM eller VM, junior eller senior, individuelt eller lag, i kvinnelige pistolkonkurranser. Nå var vi svært nære og jentene fikk med seg viktig erfaring. Bra jobba jenter!

De norske pistoljentene i aksjon under EM 25m/50m i Polen. Foto: ESC

De norske juniorgutta på pistol ble nummer fem av de fem lagene i lagkonkurransen på 25 meter sihuettpistol junior menn i EM i Polen. De norske gutta hang godt med i første kvalifiseringsrunde, men var sjanseløse på medaljekamp i den andre runden.

I første runde skjøt Hans Wang Nøstvold 94-95-86 til 275 poeng, Tobias Skaarstad 93-92-89 til 274 poeng og Even Lien Akre 90-90-79 til 259 poeng. Tilsammen ble det 808 poeng. Hans også best av de norske i andre runde med 80-88 til 168 poeng, Even skjøt 76-78 til 154 poeng og Tobias 87-57 til 144 treff. Norge samlet 466 poeng i denne runden.

Alle norske pistolskyttere i juniorklassen er dermed ferdige med sin skyting i Wroclaw – men fra og med i morgen, tirsdag starter seniorene sin del av mesterskapet!