Seniorene i gang i EM 25m/50m i Polen 2022 tirsdag

De norske pistol- og rifleseniorene på Skytterlandslaget er nå på plass i polske Wroclaw og har i dag gjennomført siste treninger før tirsdagens første konkurranser i EM.

Foto øverst: Foran f.v Mari Bårseng Løvseth, Simon Kolstad Claussen, Jenny Stene og landslagstrener Vidar Lindstad Fossmo. Midten f.v Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad. Bak f.v Henrik Larsen, landslagssjef Espen Berg-Knutsen, Ole Martin Halvorsen og Jon-Hermann Hegg.

Allerede klokken 08:00 tirsdag morgen starter første dag av 25 meter sportpistol med Ann Helen Aune som norsk deltager. Og klokken 11:00 er pistolherrene i gang med sin første dag av 25 meter silhuettpistol med Ole-Harald Aas som eneste i norsk landslagsdrakt.

Ole Martin Halvorsen, Simon Kolstad Claussen og Jon-Hermann Hegg utgjør det norske laget på 50 meter rifle match, som har eliminering tirsdag. Ole Martin skyter i det første laget klokken 09:15, mens Simon og Jon-Hermann er på plass i det andre laget klokken 11:30. Henrik Larsen skyter som RPO utenfor konkurranse i første lag.

De kvinnelige rifleskytterne våre Jeanette Hegg Duestad, Katrine Lund, Mari Bårdseng Løvseth og Jenny Stene skal først i aksjon fra onsdag.

– Ann Helen og Ole-Harald er klare. Gode treninger hjemme og fin treningsdag i dag. Vi gleder oss, sier landslagssjef for pistol Uwe Knapp, som allerede har vært nede i Polen en uke sammen med juniorene.

– En grei bane å skyte på og alt ser bra ut. Vi har trent ganske tungt de siste ukene og håper vi får timet formen godt til øvelsene denne uka. Jeg tror det blir jevne og gode konkurranser her nede, så her er det bare å krysse fingrene og gjøre så godt vi kan, sier landslagssjef på rifle, Espen Berg-Knutsen.

Det deles ut to kvoteplasser til OL i 2024 i alle OL-øvelser under EM. Gull- og sølvmedaljevinner i både 25 meter sportpistol kvinner, 25 meter silhuettpistol menn og 50 meter match kvinner og menn, vinner en plass for landet sitt til lekene i Paris. Nye kvoteplassregler tilsier at en nasjon kun kan vinne en kvoteplass i hver konkurranse.

F.v landslagssjef Uwe Knapp, Ann Helen Aune og Ole-Harald Aas.

– Det blir spennende å se hvor vi ligger i kvalitet akkurat nå i forhold til resten av Europa. Selv om vi har oppnådd gode resultater på både pistol og rifle tidligere i år, så er det viktg å være realistiske i forventingene. Marginene er ørsmå i vår idrett og vi kommer til å møte knallhard motstand fra både Tyskland, Frankrike, Sveits, Serbia, Kroatia, Italia og mange andre nasjoner. EM på både 25 meter pistol og 50 meter rifle er nesten som et VM å regne, for Europa er ledende i disse OL-øvelsene, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Etter juniordelen av EM i Wroclaw står Norge med to gull, en sølv og tre bronse – totalt seks medaljer fra konkurransene vi deltok i på pistol og rifle.

Norske seniorer i EM:

Pistol
Ann Helen Aune, Mysen PL
Ole-Harald Aas, Bærum PK

Rifle
Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skytterlag, avd NSF
Jenny Stene, Kisen MSL
Katrine Lund, Numedal SS
Mari Bårdseng Løvseth, Stange SS
Henrik Larsen, Krapfoss SSK
Jon-Hermann Hegg, Kisen MSL
Ole Martin Halvorsen, Kisen MSL
Simon Kolstad Claussen, Kisen MSL

Program:

Tirsdag 13.09
25 meter sportpistol kvinner – 1.dag
25 meter silhuettpistol menn – 1.dag
50 meter rifle match menn – ELIMINERING

Onsdag 14.09
25 meter sportpistol kvinner – 2.dag
25 meter silhuettpistol menn – 2.dag
50 meter rifle match menn
50 meter rifle match kvinner – ELIMINERING

Torsdag 15.09
25 meter silhuettpistol mixed team
25 meter standardpistol kvnner og menn
50 meter rifle match kvinner
50 meter rifle liggende kvinner
50 meter rifle liggende menn

Fredag 16.09
50 meter rifle match mixed team
50 meter rifle liggende mixed team

Lørdag 17.09
50 meter rifle match lagkonkurranse

Ser ut som om alle finaler går LIVE på ISSF TV (det vil si at de streames gratis på ISSFs Facebookside og YouTube-kanal).

resultatsidene til SIUS kan eliminering og kvalifisering følges med oppdateringer underveis.