Jon-Hermann Hegg sikret EM-sølv og norsk kvoteplass til OL i Paris

Fantastiske Jon-Hermann Hegg vant medalje for tredje EM på rad i OL-øvelsen 50 meter match onsdag kveld, og sikret Norge den første kvoteplassen til OL 2024.

Foto øverst: Medaljevinnerne på 50m match herrer. Gull: Petr Nymbursky, Tsjekkia. Sølv: Jon-Hermann Hegg, Norge. Bronse: Jiri Privratsky, Tsjekkia. Foto: ESC.

Gratulerer til Jon-Hermann, hele Skytterlandslaget og alle rundt!

Jon-Hermann Hegg.

I gullfinalen ble det knepent tap 14-16 for tsjekkiske Petr Nymbursky og dermed EM-sølv denne gang for skytteren fra Kisen MSL.

I 2019 vant han bronse i sitt første senior-EM og fulgte opp med gull i 2021. Nå er medaljesamlingen komplett fra EM for Jon-Hermann.

Simon Kolstad Claussen kjempet lenge om medalje han også i EM-finalen. Til slutt endte han på 5.plass.

Kun tre norske mannlige skyttere har EM-medalje i denne øvelsen i historien. Legenden Harald Stenvaag med to bronse, Henrik Larsen med sitt sølv i fjor og den aller beste av dem alle har nå tre medaljer alene.

Kvalifiseringen i forkant av finalen var også akkurat så jevn og spennende som vi ventet og fryktet. Med nød og neppe sikret Norge to finalister. Jon-Hermann Hegg ble nummer sju i kvalifiseringen med 590 poeng etter 195-199-196.

Simon Kolstad Claussen ble med sine 39 sentrum, den eneste som gikk til finale med 589 poeng på 8.plass. Hans serier var 197-199-193.

Også Ole Martin Halvorsen skjøt 589 poeng i sin mesterskapsdebut på 50 meter. Med 28 sentrum ble han rangert på 13.plass.

Henrik Larsen skjøt som såkalt RPO uten mulighet for finale, men får notert 17.plass med sine 588 poeng. Best i kvalifiseringen var Karolis Girulis fra Litauen med 593 poeng.