Fem norske skyttere til VM Para 2022

Norges Skytterforbund har i dag tatt ut fire rifleskyttere og en pistolskytter til VM Para i De forente arabiske emirater i november.

Verdensmesterskapet i Al Ain i De forente arabiske emirater arrangeres fra 4. til 17.november. Her har det vært årlige World Cup-arrangement over mange år i de paralympiske øvelsene.

I VM skal det skytes om både medaljer og kvoteplasser til Paralympics 2024. Våre utøvere får motstand fra absolutt hele verden og vi håper på gode konkurranser med gode prestasjoner.

Norges tropp til VM Para 2022:

Pistol:
Espen Børsum Jensen (P1 og P3)

Rifle:
Monica Lillehagen, SH1 (R2)
Martin Sørlie-Rogne SH2 (R4, R5 og R9)
Therese Løvhaug SH2 (R5 og R9)
Vegard Sørlie Krogsæther (R5)

– Uttaket er gjort i henhold til sportsplan og utøverne er tatt ut hovedsakelig på bakgrunn av satsing, internasjonal kvalitet og prestasjoner i vurderingsstevner. De må også ha innfridd kvalifiseringskravene til det internasjonale forbundet inneværende år. Vi stiller med en god blanding av ungdommer på jakt etter erfaring og mer rutinerte og etablerte utøvere. En flott tropp og vi gleder oss til å se de skyte i Al Ain i november, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Therese Løvhaug er også tatt ut til det internasjonale stevnet i Novi Sad i slutten av september for å nå kvalifiseringskravene (MQS). Dette er en forutsetning for deltakelse i VM.

Spørsmål eller kommentarer til uttaket rettes til sportssjef Tor Idar Aune på tori @ skyting.no