Helnorsk gullfinale på 50 meter match mixed team under EM i Polen 2022

Det ble Norge mot Norge i gullfinalen på 50m match mixed team under EM i Polen 2022. Etter en jevn finale ble det klart at gullet gikk til laget «Norge 1» med Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg og «Norge 2» med Jenny Stene og Simon Kolstad CIaussen tok sølv.

Foto øverst: Medaljevinnere på 50m match mixed team. Gull: Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg, Norge. Sølv: Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen, Norge. Bronse: Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen, Danmark.

I den helnorske gullfinalen på 50 meter match mixed team fulgte våre lag hverandre helt fram til 14-14. En heidundranes finale innhold fantastisk skyting, to uavgjorte dueller og mye glede og moro.

Til slutt var det Jeanette og Jon-Hermann som kom seirende ut av den historiske matchen med to lag fra Norge.

32 lag var klar på standplass for å kjempe om medaljer i morges. I den første runden var Jenny og Simon best med Jeanette og Jon-Hermann på fjerde plass. De åtte beste lagene gikk videre.

I runde to var Jeanette og Jon-Hermann best med det andre norske laget hakk i hæl. 32 lag hadde blitt til 2 og vi var sikret både gull og sølv i EM. Enestående av de norske rifleskytterne.

Det ble dermed også en liten duell mellom våre to trenere i gullfinalen. Etter loddtrekning var det Vidar Lindstad-Fossmo som fulgte Jeanette og Jon-Hermann i finalen, mens Espen Berg-Knutsen ble coach for Jenny og Simon. Her regner vi med at også trenerne våre koste seg maksimalt gjennom den veldig spennende finalen.

Bra jobba alle sammen. Vi gleder oss sammen med dere!

Jenny Stene og Henrik Larsen.

Vi gratulerer også Danmark med EM-bronse, og det med to skyttere med sterk tilknytning til Norge. Stephanie Grundsøe har gått tre år på NTG Kongsvinger og tidligere skutt for Kisen MSL, og Steffen Olsen har norsk kjæreste og er faktisk bosatt i Ørsta.

Medalje også på mixed team rifle liggende
Bare minutter etter EM-gullet var et faktum, så var skytterne i gang igjen med en ny mixed team-konkurranse i EM i Wroclaw. Denne gang på 50 meter liggende, og her ble det EM-sølv på Jenny Stene og Henrik Larsen med EM-sølv.

I gullfinalen måtte de gi tapt for Sheileen Waibel og Thomas Mathis fra Østerrike, som vant 16-8

Dette var Henriks første medalje i dette mesterskapet, mens Jenny står med tre medaljer i Wroclaw – en gull og to sølv.

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ble nummer fem i konkurransen, bare 0,2 poeng fra å gå til bronsefinale.