EM 25m/50m i Polen 2022 avsluttet med norske lagmedaljer

EM 25m/50m i Polen 2022 ble avsluttet i helga, og blant mesterskapets siste lagkonkurranser ble det både sølv og bronse til norske rifleskyttere.

Foto øverst: Simon Kolstad Claussen, Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen.

Først sikret Jon-Hermann Hegg, Henrik Larsen og Simon Kolstad Claussen Norge EM-sølv i lagkonkurransen for herrer på 50 meter match. Gullet gikk til Tsjekkia 16-12 etter at tsjekkerne var best også i de to kvalifiseringsrundene, der de norske skytterne lå tett opptil hele veien.

Ikke lang tid etterpå ble det klart at det ble bronse til Mari Bårdseng Løvseth, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad 50 meter match lagkonkurranse for kvinner, som var mesterskapets siste øvelse.

Mari Bårdseng Løvseth, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad hilser til publikum etter endt konkurranse under EM i Polen 2022.

Det var imidlertid akk så nære gullfinale for Jeanette, Mari og Jenny. Med samme poengsum som begge gullfinalistene ble Norge rangert bak på sentrumstiere i kvinnenes lagkonkurranse på 50 meter match.

Til slutt vant Norge 17-15 over Ukraina i bronsefinalen i en veldig spennende duell der det på stillingen 14-14 ble uavgjort etter at lagene skjøt samme poengsum. Tyskland vant gullfinalen 16-12 over Tsjekkia.

Dermed er et begivenhetsrikt EM avsluttet – og vi kan se tilbake på imponerende innsats fra den norske utøvertroppen som har sikret både en rekke medaljer og en kvoteplass til OL i Paris 2024.