Rekruttering på topp i Alta

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og nå i september har hun blant annet besøkt klubber i Alta, der det foregår en fantastisk innsats med å rekruttere nye medlemmer.
Tekst og foto: Wenche Horten

Ledere og ildsjeler for ungdomsgruppa fra venstre Martin og Siv Strømme.

Så reiser jeg nordover igjen. Denne gangen for å besøke Alta Sportsskytterklubb som gjør en veldig bra jobb med rekruttering om dagen. Det er veldig greit å kunne dele egne erfaringer fra jobb med rekruttering og ungdom i egen klubb og det jeg har «plukket» opp fra andre klubber jeg har besøkt. En kjent utfordring kan jo blant annet være plass og nok klubbvåpen.

Det er helt fantastisk å se hvor mange unge skyttere som møter opp på trening her ute på Kvenvikmoen en tirsdag i september. Det var 10 barn og ungdom fra 8 til 15 år, samt mange voksne.

Her ligger 20 skiver klare til bruk og innendørs har klubben 7 skiver. Skytebanen her ligger på rekke og rad, for DFS-skyting, NJFF-skyting og pistolskyting. I tillegg er golfbane, crossbane og opplevelsesfirmaet “Alta Event”. Alt samlet på ett sted!

Klubben ble startet i 1973 og har 50 års jubileum neste år, men det er faktisk nå i år at rekrutteringen har skutt i været. Takket være Martin og Siv som startet i klubben i april. De har tre barn selv som er med i klubben ogble fort valgt inn som ungdomsledere. En jobb de gjør på en fantastisk måte. Og med de unge følger også flere foreldre så her rekrutteres det både voksne og barn.

Det er så moro å se at klubber faktisk setter nye rekorder i rekruttering nå som koronapandemien har roet seg ned.

Nå står trenerkurs på planen for å kunne gi et enda bedre tilbud og kunnskap til klubbens medlemmer.

Samarbeid med andre klubber er også godt i gang. Tromsø Pistolklubb er en av dem.

Alta JFF, Leirdue

Alta Jeger og Fisk, Leirduegruppa. Fra venstre: Knut Saxe Kjeldsberg og Dan Randa.

Jeg fikk også tatt et oppfølgingsbesøk hos Alta JFF, Leirdue. Her var det moro å ta fram tiltaksplanen og se hva som er blitt utrettet siden jeg var her sist.

Det er så hjemmekoselig, lunt og godt å komme inn i deres fantastiske tømrede klubbhus. I sommer hadde klubben 10 unge skyttere på trening/ kurs. Dette var noe klubben sponset.

Det investeres i klubben, de har blant annet kjøpt 10 nye hagler og annet utstyr.

Det sosiale har de jobbet med og har både årsfest og skyttersamlinger. Dommerkurs har blitt gjennomført. Og de arrangerer jammen også tre egne jentestevner i året!

Jeg må si jeg er mektig imponert over hva ildsjelene her i nord får til.

Masse lykke til videre!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.