VM Leirdue er i gang

I Osijek i Kroatia er VM Leirdue allerede i gang med juniorkonkurranser. Mandag skal to norske utøvere i ilden på første dag av OL-trap senior.

Verdensmesterskapet i leirdue strekker seg over tre hele uker. Slik har det blitt med konkurranser både individuelt, mixed team og lag. Sist onsdag startet VM med OL-trap junior, mens de første norske utøverne er i gang på mandag.

Ruben Grønbeck Lillerud og Espen Unneland er Skytterlandslagets utøvere i OL-trap senior. Begge deltok også i EM på Kypros for en måned siden. Da var Ruben beste norske skytter med 117 treff på 22.plass, bare to duer unna shoot-off om finaleplass. Espen ble nummer 66 av de 95 deltakerne i EM med 110 treff.

VM Leirdue samler tilsammen 633 skyttere fra 77 nasjoner. Disse utøverne har tilsammen 1276 starter i de ulike konkurransene. Våre gutter skyter kun individuelt og konkurransen går over tre dager. Mandag og tirsdag skytes 50 duer hver, mens det er 25 duer og så finale for de åtte beste på onsdag.

Ruben og Espen ledes nok en gang av landslagstrener Magne Østby i Osijek. Dette er en bane som ble benyttet både til EM og World Cup i 2021, men uten norsk deltakelse på OL-trap på grunn av pandemien.

Ruben Lillerud har tre tidligere VM-deltagelser, men det er første gang han skyter i seniorklassen. 21-åringen fra Nannestad var med i juniorklassen både i Moskva i 2017, Changwon i 2018 og i Lonato i 2019, der han fikk sin beste VM-plassering med 26.plass.

Espen Unneland skyter sitt andre verdensmesterskap i år. Det ble 112.plass på 32-åringen fra Bergen da han debuterte i VM i Lonato i 2019. Begge utøvere har gjort gode forberedelser i perioden etter VM og er på plass i Kroatia for siste finpuss på VM-arenaen, som ligger helt inn til bykjernen i Osijek.

Selve byen Osijek ligger cirka tre timers kjøretid øst for Kroatias hovedstad Zagreb, ikke langt fra grensen til både Ungarn og Serbia.

To norske skeetskyttere skal også konkurrere i VM. Det er Erik Watndal og Jørgen Engen som er de to siste norske utøverne i årets VM, men de skyter først 7-9.oktober.

Resultatoppdatering underveis

Fullt program for VM Leirdue