God innsats av norske rifleskyttere i EYL-finalen 2022

Forrige helg ble det arrangert finale i European Youth League (EYL) 2022 i Budapest, og våre utøvere på rifle ble nummer tre i sin gruppe.

Foto øverst: Norske skyttere i aksjon under EYL-finalen i Budapest.

EYL er en konkurranse for ungdommer under 19 år, og det konkurreres i spesielle lagskytinger/dueller innenfor luftpistol og luftrifle. Tidligere i år har Norge deltatt med ett pistollag og ett riflelag i en eliminasjonsrunde for nasjoner i region Nord. De fem beste nasjonene gikk videre fra eliminering til en kvalifiseringsrunde, og begge våre lag lykkes med å ta seg videre til denne runden.

I kvalifiseringsrunden ble det norske riflelaget beste nasjon, og lykkes dermed å kvalifisere seg til finalen som arrangeres i Budapest. Vårt pistollag lykkes dessverre ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen til finalen. Det er kun de to beste lagene fra hver region som kan kvalifisere seg til finalen.

Norske utøvere og trener på plass i Budapest.

I finalen stilte følgende utøvere fra Norge: Synnøve Berg, Thiril Tran Brendryen, Vebjørn Grimsrud og Even Olai Enger Throndsen. På fredag ble det arrangert eliminerende gruppematcher, og på lørdag ble det gjennomført medaljematcher.

I finalen av European Youth League i Budapest møtte våre unge rifleskyttere sterk motstand og fikk herlig matching mot andre lovende europeiske skyttere.

I EYL får man poeng etter hver 10-skuddserie i duell mot skytter på motstanderlaget. To poeng for seier og ett poeng for uavgjort. Over 60 skudd kan man altså vinne opptil 12 poeng for laget sitt. Samlet poengsum for laget avgjør hvem som vinner kampen.

I fredagens første kamp ble det tap 20-28 for Ukraina og i den andre kampen tap helt knepent 23-25. Her var de fire norske ungdommene bare tideler fra seier.

I den siste kampen vant det norske laget hele 35-13 over Tsjekkia. Dermed ble de nummer tre i sin gruppe.

Svært flott levert av Synnøve Berg, Thiril Brendryen, Even Olai Enger Throndsen, Vebjørn Grimsrud og lagleder Aleksander Teisrud!

Synnøve var litt uheldig i siste match med ett skudd utenfor blinken, men vant likevel hele fem av seks dueller mot sin tsjekkiske konkurrent.

Dermed er den internasjonale sesongen over også for denne gjengen, og snart er de sikkert i gang med trening og forberedelser for neste sesong.