Skeetskytterne klare for VM leirdue 2022

Fredag morgen er det endelig klart for skeet menn senior i VM Leirdue. Mesterskapet i Osijek startet allerede 20.september med OL-trap junior og er nå inne i sin siste konkurranseuke.

Jørgen Engen og Erik Watndal er våre to norske utøvere i aksjon i dag. Først ut er Jørgen med skyting klokken 09:40 på bane D og klokken 13:05 på bane E i dag.

Erik skyter sine første 25 duer klokken 10:15 på bane B før han avslutter dagen på bane C klokken 13:35. Det skytes to runder fredag og lørdag, før det avsluttes med en runde og finale for de åtte beste på søndag.

– Fine forhold i Osijek i dag og gutta har både fått trent noen runder i går og sovet godt i natt. Selv om gutta har lite konkurransetrening gjennom året, så er de så godt forberedt som mulig og er både friske og raske, sa leder for den lille norske VM-troppen, Ole Henrik Gusland på vei til banen i dag.

Jørgen har gode minner fra denne banen i fjor da han ble nummer ti i EM med 121 treff, bare en due unna EM-finale. 24-åringen fra Bærum fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2018 med 4.plass i World Cup i USA. Året før var han femtemann i junior-EM i Aserbajdsjan. Til daglig jobber han ved leirduebanen på Løvenskiold og er stort sett på banen og trener selv også hver eneste dag året rundt.

Erik er veteranen fra Moss med EM-sølv og VM-sølv fra 2018 i sitt comeback etter ti års pause fra skeet. 43-åringen vant sin hittil eneste seier i World Cup for hele 20 år siden i Australia. I fjorårets OL i Tokyo skjøt han 121 treff og var svært nær en OL-finale, men ble nummer 14. Til daglig kombinerer han trening med jobb som elektriker.

Alle de beste i verden er på plass med legenden Vincent Hancock fra USA i spissen. I alt 126 mannlige seniorskyttere skal skyte skeet i VM og totalt deltar 633 utøvere fra 77 nasjoner i årets verdensmesterskap i Kroatia.