Sølv og bronsemedalje til Norge i VM i Kairo

Jenny Stene tok i dag sølv på 50m helmatch kvinner senior i VM i Kairo 2022 etter en spennende gullmedaljematch mot kinesiske Miao Wanru. Like bak fulgte Jeanette Hegg Duestad med bronsemedalje.

Dermed har de også sikret en norsk kvoteplass til OL i Paris 2024. En helt fantastisk prestasjon av begge skyttere – vi gratulerer!

Norge har kun en medalje fra denne øvelsen fra tidligere. I 2014 vant Malin Westerheim bronse på 50 meter match i VM. I dag noterer vi to nye medaljer, og aldri har to norske kvinner stått på pallen samtidig i et verdensmesterskap.

– Det føles helt fantastisk. Jeg skjønner nesten ikke hva som skjer og på slutten av finalen var det så tøft at jeg nesten begynte å gråte. For en opplevelse og så morsomt dette er, sa Jenny Stene.

– VM-medalje er kjempestort og selvfølgelig enda større når jeg og Jenny får gå på pallen samtidig. Jeg er fornøyd med både kvalifisering og finale, men skulle ønsket litt mer flyt i finalen, sa Jeanette Hegg Duestad.

– De er veldig flinke. Jeg er imponert over det nivået de holder gjennom hele finalen. Det står om både VM-medaljer og kvoteplasser, men i dag holder de roen og fokus hele veien, sa landslagssjef Espen Berg-Knutsen.