Melhus Sportsskyttere med rifle og lydsikte!

Paraidrettssenteret i Trøndelag er også med.

Integreringskonsulent Gyda Winther var før helgen i Trøndelag, der hun først besøkte paraidrettssenteret i Trøndelag: Her var det mange nyttige erfaringsutvekslinger, tanker og erfaringer. Senteret har aktivitetstilbud, som parautøvere kan komme å teste, før senteret hjelper utøvere til å finne klubber i nærheten av utøver. Senteret har god kunnskap tilbud for parautøvere, og er svært interessert i å vite mer, og også ha paraskyting som aktivitet på senteret. Det blir svært spennende med samarbeid, og vi ser frem til å dele skytesporten med alle utøvere som er interessert i å teste skyting på senteret i tiden fremover. 

Oppsett og utprøving på Melhus!

Svein Bergem fra paraidrettssenteret var dagen etterpå med til Melhus Sportsskyttere, der vi introduserte VI-skyting. Med ny rifle på Melhus, hadde klubbens leder Arild Granmo invitert leder Oddvar Øyan og nestleder Terje Karlsrud fra Norges Blindeforbunds lokallag i Melhus. Det var også representanter fra Melhus kommune: Enhetsleder for kultur og idrett, Jan Erik Landrø og rådgiver for kultur og idrett Pia Traa. Dette for å gi et inntrykk av hva VI-skyting er, og hvilket tilbud dette kan gi lokalmijøet.

Du kan lese mer om VI-siktet og VI-skyting her.

Gyda hadde først en introduksjon om VI-siktet, deretter prøvde alle å skyte, før det var en gjennomgang av klassene og rekruttering. Det er ingen tvil om at Terje og Oddvar, som selv er blinde syntes dette var et flott tiltak. Nå skal det inviteres til introhelg for VI-skyting hos Melhus Sportsskyttere. Dog understreker Arild at han gleder seg til å ta imot alle skyttere:

– Nå er det slik at vi har byttet navn fra pistolskyttere til sportsskyttere, for å understreke at også rifleskyttere er velkommen på trening og stevner hos oss. Her er alle velkomne, om du er blind, sitter i rullestol, ung, gammel – eller om du bare ønsker å spise vafler en dag. Her er det rom for alle, og vi skal tilrettelegge for alle, uansett, avslutter Arild Granmo.  

Gunnar Olaussen, som er klubbens IT-ekspert har også fått lastet opp lydfunksjon på Megalink-skivene, som gjør at skytterne kan høre skuddverdien underveis. – Alt er med andre ord klart til å innta standplass. 

Er du interessert i å teste, eller starte med skyting? Du er hjertelig velkommen til Melhus uavhengig hva og hvordan! Mer informasjon om Melhus Sportsskyttere finner du på deres hjemmeside her.

For mer informasjon om paraskyting kan du kontakte Gyda på: gyda.winther @ skyting.no. Du kan også lese mer om paraskyting her.