Godt klubbsamarbeid i Nordland

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og i oktober besøkte hun klubber i Nordland, der det foregår et godt samarbeid mellom pistolklubbene i Mosjøen og Mo i Rana.
Tekst og foto: Wenche Horten

Mosjøen Pistolklubb:
I tett tåke så kommer jeg omsider til Mosjøen der jeg skal besøke denne over 50 år gamle pistolklubben. Flere av klubbens medlemmer har vært med i mange av disse årene. Imponerende!

Klubben har faktisk hatt økt rekruttering etter korona der rundt 50% av økningen er damer! De holder et bra nivå også.

Mosjøen PK arrangerer mange stevner i løpet av utendørssesongen. Det siste for sesongen utendørs – Høstfelten – ble avholdt nå i slutten av oktober. Der sier ryktene at det var meget god stemning.

Medlemmene i klubben har et ønske om mer tilrettelagt trening, mental trening og skyteteknisk trening. Så dette ble satt opp på planen for å videreutvikle klubben.

Mo Pistolklubb:
Så gikk turen videre for meg til Mo i Rana og Mo PK. Så moro å få se deres nybygde fine innendørshall. Her er det 10 elektroniske skiver og det skytes på både 10 og 25 meter. Et veldig koselig oppholdsrom der vi har et trivelig møte og det kommer fram masse gode ideer for klubbens fremtid. Det råder en lett og god stemning i klubben. Kjempegodt miljø – og det sosiale skal tas enda mer hånd om. En veldig viktig ting.

Mo pistolklubb har et godt samarbeid med naboklubben Mosjøen pistolklubb. Flinke til å delta på hverandres stevner. Masse feltskyting, men det er lite banestevner.

Jeg fikk være med klubbens sekretær på utendørsbanen for å se også. Her arrangeres utrolig mange morsomme stevner: Vintercup, Jul- og nyttårscup, Luftcup, Magnumfelt-cup, Mimrefelt, Silverdollar, Veteranfelt, Praktiskfelt, 100-cup, Polarfelten og Minismåen. Defintivt noe for en hver

Siste feltstevner for sesongen ble arrangert i slutten av oktober hos begge klubber. Det er gøy å se at naboklubber kan samarbeide så godt og så mye som disse klubbene gjør!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.