Harald Stenvaag vant i Berlin

Tre norske veteranskyttere deltok på 60 skudd liggende i Lapua-Event, som fant sted i Walther Arena i Berlin 28.-30. oktober. Og snart 70 år gamle Harald Stenvaag fra Vestre Bærum MSL viste at formen stadig er bra, han vant klassen for skyttere over 60 år.

Foto øverst: Harald Stenvaag i aksjon på 50-meteren i Berlin. (Foto: Svein-Erik Tosterud)

Det var ingen detaljert klasseinndeling, så samtlige 25 veteraner fra 60 år skjøt i denne klassen. Harald vant med 620,9 poeng foran den tyske toppskytteren Nikolai Venger med 620,1. De øvrige norske deltagerne var Svein-Erik Tosterud fra Kisen MSL som ble nummer 6 med 613,6 og Hans Kristian Jensrud, Oslo Østre Sportsskyttere, som ble nummer 8 med 610,2 poeng.

Dette stevnet i Berlin er en årlig begivenhet som samler skyttere fra store deler av Tyskland og en del fra nabolandene. Det er tilbud om både liggende, match og «auflage»-øvelser for miniatyrskytterne og standardøvelse og «auflage» med sportspistol .22-kaliber. De norske skytterne prøvde seg også med miniatyrskyting med støtte, og konkluderte med at øvelsen er interessant, men vanskelig når man ikke har trent på forhånd!

En ekstra dimensjon ved stevnet er at ammunisjonsprodusenten Lapua stiller med fulle testfasiliteter, og tilbyr gratis testing av alle sine patronkvaliteter. De leverer også de viktigste premiene til stevnet, bestående av pakker med opptil 1500 skudd i .22-kaliber. Det er også en trekning av ammunisjonspakker på opptil 2500 skudd blant alle som skyter stevnet med nettopp Lapua-ammunisjon.

Våpenprodusenten Walther var også på plass med sine luft- og .22-kaliber rifler og pistoler. Alle som ønsket det kunne prøveskyte våpnene, så dette er også en fin anledning til å se på nytt utstyr.

Ellers må det nevnes at skyteanlegget i Berlin er stort og allsidig, med innendørs 10, 25, 50 og 100-metersbaner for rifle og pistol, testefasiliteter for våpen og ammunisjon, og baner både inne og ute for bueskyting. Bueskyting er som mange kjenner til også med i det tyske skytterforbundet.