Norske viltmålskyttere i Eskilstuna

Forrige helg var fire norske viltmålsskyttere i Sverige for å skyte konkurransen LLT i Eskilstuna. Dette er en av flere årlige konkurranser som arrangeres i Eskilstuna, men på grunn av korona er det nå hele tre år siden sist de var der.

Foto øverst: Anneline Tangen og Emilie Sørlie.

Emilie Sørlie i aksjon.

Fra Norge deltok fire skyttere, inkludert landslagsskytterne Emilie Sørlie og Anneline Tangen. I løpet av helga har skytterne gjennomført 3 konkurranser, 2 normalprogram ble skutt på lørdag, og mixed ble skutt før hjemreise på søndag. Skytterne har hatt god utvikling i løpet av helga.

Emilie skøyt resultatene 450 og 492 på normalprogrammet, og 312 på mixed. Emilie sier det er godt å kjenne litt på nervøsitet og spenning igjen sammen andre skytevenner.

– Til tross for et par støle armer etter en treningsøkt før helgen, vil jeg likevel si meg fornøyd. Jeg presterer ikke mye dårligere enn jeg vanligvis gjør i utenlandskonkurranser, og holder fokuset igjennom, sa Emilie.

Forskjellen er stor til tider poengmessig, og det skilte på et tidspunkt 42 poeng i endt normalprogram.

Anneline skøyt 525 og 538 på normalprogrammet, og 356 på mixed.

– Etter tre måneders konkurransefri har jeg virkelig fått kickstarta sesongen, og helga gikk over all forventning. Jeg skyter bedte poengsummer enn jeg har gjort på flere år, og jeg tar en 5. plass i normalprogrammet, noe jeg er veldig fornøyd med. De 4 skytterne jeg har foran meg da tok alle en eller flere medaljer under sommerens VM, så vi er i veldig godt lag og nivået er skyhøyt. Jeg er til tider ganske ustabil i seriene, og her kan nevnes, 79, 97, og 78. Men tror jeg har potensiale for å pushe mine egne grenser i nærmeste tiden, forteller Anneline.

Begge jentene er enige om at mengdetrening har høyt fokus fremover, og gleder seg til kommende sesong! De reiser tilbake til Eskilstuna allerede om en knapp måned.

Resultater: