Satser på rekruttering

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og i november har hun besøkt klubber i Rogaland, der det jobbes aktivt med rekruttering.
Tekst og foto: Wenche Horten

Foto øverst: Stavanger PK. Fra venstre: Stian Naustvik og Frode Naustvik.

Så går turen fra øst til vest. Denne gang for å besøke Stavanger og Preikestolen Pistolklubber. Dette er klubber jeg ikke har vært hos før.

Stavanger PK:
Nok en gang får jeg besøke en klubb som holder til inne i fjellet. Her kan det skytes både på elektronikk og på papp med både luft og krutt – så her er det bra med muligheter. Stavanger PK har også en utebane, Skurvebanen. Her kan de skyte ute hele året.

Klubben har flere unge som skyter og har egen dag for dem.

De er heldige som har noen rivjern i klubben som ønsker å få klubben fra en Nå-situasjon til en ønsket fremtidig situasjon. Da ønskes det blant annet forbedring av lokale, økt rekruttering, fordele arbeidsoppgaver og at det kan være litt mer sosialt i klubben.

Preikestolen PK. Fra venstre: Ole Næss fra Frivillighetssentralen, Kristian Skjelvik og Thor Egil S Siem. Med på telefon er Tøger Rygh.

Preikestolen PK:
Så tar jeg turen ut til Jørpeland der Preikestolen PK ligger. Kommunen har bygget ny flerbrukshall som jeg ble veldig imponert over.

Her deler klubben bane med Det frivillige Skyttervesen (DFS). Og jammen har de nå fått tilgang til et bomberom der det skal bygges luftbane. Kommunen er ikke snauere enn at de sponset klubben med 50 000 kr slik at de kunne investere i fem nye luftpistoler. Og da lukter det rekruttering – for det er ofte enklere med luft. Det er heller ikke akkurat noe minus at skolen ligger ved siden av banen til Preikestolen PK.

Etter pandemien med det som har fulgt med det så er det faktisk så mye som 40% av ungdomsskolens elever som ikke er med på noen aktiviteter.

Og da Ole fra Strand Frivillighetssentral kommer for å være med på møtet blir jeg så glad. Han er genuint interessert i at kommunenes innbyggere skal få ha skyting som et aktivitetstilbud. Da jeg kunne fortelle om Eidskog Sportsskytteres skyting for de eldre så ble det raskt lagt inn i denne klubbens tiltaksplan. Tenk å kunne ha «Skytekafe» for de eldre på dagtid, der de kan komme for å skyte også ta en kaffe og noe å bite i. Det er mange ensomme eldre der ute som kan ha godt av dette.

Preikestolen PK vil prøve å få skyting inn som valgfag i skolen, skyting for mestring. De vil også bygge nytt klubbhus på utebanen står også på planen. Ja, her ble det lagt gode planer og de ble fordelt på en fornuftig måte.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.