Reisebrev fra Lena og Støren

Klubbutvikler Wenche Horten har besøkt to aktive klubber i Oppland og Trøndelag, og hyller innsatsen hos de frivillige både der og i andre klubber rundt i skytter-Norge:

Takk for arbeidet som legges ned i frivilligheten, dere er viktige!
I frivillighetens år som nå går mot slutten så ser jeg at alle kan gjøre noe, og håper dere fortsetter med det fantastiske arbeidet ut året. Alle ting, små eller store er viktig, og deres bidrag gir stor verdi.

Dette har vært hovedtema på mine siste klubbesøk dette året. Dersom flere frivillige bidrar med lasset, det dere kan, så er det også lettere for resten av klubben. Ildsjeler bidrar i mange år, og vi må passe på at de som ikke gjør mest, brenner ut.

*******

Da jeg kommer til Lena Sportsskyttere så ser jeg samme problem her som i i de aller fleste klubber.

Man har f.eks 150 medlemmer og 5-6 frivillige til å drive disse klubbene på fritiden. Tenk om alle medlemmer kunne ta en dag eller to hver der de enten koker kaffe, tar imot betaling eller andre større ting på bana. Da ville det være lettere for alle å drive klubben, sammen.

Hos Lena er de godt i gang med å pusse opp innendørsbanen da jeg er på besøk. I tillegg har de også en utendørsbane som krever ressurser.

Her er det en del å ta tak i for et styre som er relativt nye. Så mye positive tanker og ønsker for klubben. Det gleder en klubbutviklers hjerte.
Her skal det tas tak i utdanning og kurs, organisasjon, rekruttering og sosialt for å nevne noe. Rett og slett reaktivere klubben.


Fra venstre. Åge Stensby, Tore Davidsen, Vegard Wangen , Joar Moen og Sverre Ødegård.
Foran fra venstre er Georg Bergsjøbrenden og Olav Karlsen

Over til Støren sportskytterklubb:
De mistet banen sin på tragisk vis i en brann, men etter et godt stykke arbeid så har de nå et enormt stort hus som rommer to skytebaner. Her kan man nå skyte både .22 kaliber og luft.

I andre etasje er det laderom der det er planer om å holde ladekurs.
Støren Sportsskytterklubb hadde mange aktive skyttere før koronapandemien, dessverre ser vi at medlemstallet har sunket betraktelig. Nå har de satt i gang et fantastisk rekrutteringsarbeid for å øke medlemsmassen. Utfordringen klubben nå har, er å få med flere frivillige til å bidra med rekruttering og utvikling av klubben. Det er nå få ildsjeler som drar lasset. Disse har lagt ned utallige dugnadstimer for skytebane, aktivitet og rekruttering.

Med egen ungdomsleder, som har trening en dag i uka for ungdommene, flere sikkerhetskurs, og også gode tall på trener- og dommerkurs. Dermed kan det virke som at klubben er på rett kjøl, og det er mye bra som skjer. Likevel trengs det nå sårt flere frivillige. Det er gjort og blir gjort så mye i denne klubben, men jeg blir så glad for at de ser at det alltid er noe som kan bli enda litt bedre.
Kjempeflink gjeng.

Bildet øverst i artikkelen:
Fra venstre, John Glasøy, Lisbeth Rødsjø, Isak Rødsjø, Roar Haugan , Terje Røstad (bak). Arild Inge Wollan, Kenneth Pedersen Hopstad (bak) og helt til høyre Jostein Engesmo.


Arild Inge Wollan, klubbleder i Støren siden 2003.

*******

Jeg gleder meg til å følge med på hva disse klubbene får til fremover.

Så vil jeg ønske alle klubber og ildsjeler der ute en riktig god jul og et godt nytt skytterår! Håper å møte flere av dere i 2023!