To nominerte på Idrettsgallaen

Jeanette Hegg Duestad og Espen Berg-Knutsen er nominerte i hver sin kategori under kommende helgs Idrettsgalla på Hamar. 

Jeanette Hegg Duestad er nominert i kategorien Årets Kvinnelige Utøver. Her skal hun måles mot Karoline Bjerkli Grøvdal (friidrett), Grace Bullen (bryting), Ada Stolsmo Hegerberg (fotball), Therese Johaug (langrenn), Solfrid Koanda (vektløfting), Nora Mørk (håndball), Hildeborg Juvet Hugdal (styrkeløft) og Marte Olsbu Røiseland (skiskyting).

Etter en fantastisk sesong i 2022 er Jeanette rangert som verdens beste skytter på OL-øvelsen 50 meter match. På våren vant hun begge World Cup-konkurransene hun deltok i på 50 meter match i Kairo og Rio, og på høsten ble det først 4.plass i EM i Wroclaw og så bronsemedalje i VM i Kairo i denne OL-øvelsen.

Jeanette vant i tillegg 4 VM-gull på 300 meter, EM-gull på 50 meter match mixed team og tok WC-seire både på 10 meter mixed team, 50 meter match mixed team og 50 meter match lag i løpet av 2022.

Espen Berg-Knutsen er nominert i kategorien Årets Trener som en av sju trenere fra både sommer- og vinteridretter. Espen konkurrerer mot Thori Hergeirsson (håndball), Kåre Mol (sandvolleyball), Patrick Oberegger (skiskyting), Christian Ruud (tennis), Bjarne Rykkje (skøyter) og Jan Schmid (kombinert).

I statuttene heter det at prisen tildeles den treneren som det siste året har vist fremragende kvaliteter som coach/trener, og som har oppnådd svært gode resultater, fortrinnsvis internasjonalt, gjennom sitt arbeid med prestasjonsutvikling.

Dette innfrir Espen etter en sesong bak oss som vi aldri har sett maken til i norsk skyttersport. 42 ganger har rifleseniorene klatret opp på pallen i EM, VM eller World Cup. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er rangert som verdens beste skyttere på OL-øvelsen 50 meter match og sammen leverte de også de beste resultatene på OL-øvelsen 10 meter mixed team totalt sett i 2022.

I VM vant de norske rifleseniorene sju gull og til sammen elleve medaljer og er verdens beste landslag i rifleskyting, foran Kina og India.

Espen er særlig sterk på planlegging og struktur og har bidratt sterkt til å skape en toppidrettskultur tilsvarende det som kreves for å bli best i verden. Han trives aller best på skytebanen i treningshverdagen og kjennetegnes ved sin pedagogiske og moderne lederstil.

Oppmerksomhet er det han trives aller dårligst med, men vi ønsker både Jeanette og Espen lykke til i spotlightene på Idrettsgallaen på Hamar. Sendingen vises på NRK1 lørdag kveld.