Ingeborg blir trener på UNG

Ingeborg Gran er ansatt som trener for pistolskytterne på Skytterlandslaget UNG. I første omgang går hun inn i en 25% stilling, samtidig som hun fortsetter sin jobb i politiet i Trøndelag. 

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å jobbe med de unge pistolskytterne våre. Det er et stort ansvar og jeg kjenner litt på frykten for å ikke strekke til, men jeg har tenkt å gi alt innenfor de rammer vi har og gleder meg voldsomt, sier Ingeborg Gran.

Ingeborg er fortsatt en av landets beste pistolskyttere på kvinnesiden, selv om hun har tippet over 50 år. Hun har mange år på landslaget som utøver, med deltagelse både i World Cup og internasjonale mesterskap. Den siste tiden har hun også vært engasjert av forbundet som instruktør på trenerkurs. Hun har jobbet i politiet i over 30 år og er bosatt på hjemgården sin på Inderøy, rett sør for Steinkjer. 

– Ingeborg innfrir det vi ønsker av en trener for ungdommer på veien mot en toppidrettskarriere. Hun er åpen, ærlig, entusiastisk og god til å prate med folk. Med Ingeborg får vi en trener med stor kunnskap om pistolskyting og som kan sikre både utvikling og trivsel blant pistolskytterne, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Første møte med utøverne var sist torsdag i Oslo under sesongens første samling for alle pistolskyttere på Skytterlandslaget. Hun ble tatt godt imot av gjengen og har fått pratet litt om hva hun tror på og hørt hva utøverne ønsker av en landslagstrener. 

– I tillegg til Ingeborg, ønsker vi enda en trener inn på pistol for å jobbe spesielt med Ole-Harald Aas og de som nå nærmer seg hans nivå. Her må vi ha noe mer tid for å finne løsning, men både Ole-Harald og de andre blir tatt godt vare av oss andre i Skytterlandslaget inntil videre, sier sportssjef Aune.

Allerede i neste uke skal seks pistolskyttere til H&N Cup i München før det følger to landslagssamlinger i februar på veien mot EM 10 meter i Tallinn i mars. I tillegg skal Ole-Harald Aas også skyte 10 og 25 meter i World Cup Kairo i februar.

– Det var spennende og fint å møte utøverne på samlingen. Mange av dem kjenner jeg godt fra før, men det er også helt nye ungdommer å bli kjent med. Jeg føler allerede på et stort ansvar for å gi disse satsende skytterne det tilbudet de fortjener og skape motivasjon i hele gruppa til å legge ned det arbeidet som kreves for fortsatt utvikling. Vi skal både være tålmodige og pushe noen grenser etterhvert, men aller mest skal vi skape trivsel og trygghet sånn at vi hele tiden gjør dette sammen som et lag, sier den nye UNG-treneren på Skytterlandslaget.

Skytterlandslaget Pistol

Fra årets første treningssamling for Skytterlandslaget Pistol.

– Vi satser på en ny modell på pistol med flere samlinger der utøverne både kan trene, diskutere og finne sammen som ei gruppe. Dette vet vi av erfaring er viktig. Vi satser også på tett samarbeid med Olympiatoppen og første trening med fysisk trener fikk vi gjennomført på første samling sist uke. Samtidig ønsker vi tett kontakt med utøvernes klubber og skal legge en plan på det de neste ukene, sier sportssjef Tor Idar Aune.