NM-arrangører i 2023 og årene som kommer

De siste årene har det vært noen utfordringer med å finne NM-arrangører. Dette må vi sammen gjøre noe med.
I inneværende år har det særlig vært utfordringer med å finne arrangør til luftpistol og luftrifle. Dette har nå kommet på plass og mesterskapet arrangeres i uke 41, 13. – 15. oktober på Melhus. Vi takker Melhus Sportsskyttere for initiativet og ser fram til fine dager i Trøndelag.

Det kan være flere grunner til at klubber og kretser kvier seg for å arrangere NM. Vi vet at flere av våre medlemmer som var «stammen» av arrangementstabene har funnet annen aktivitet under pandemien. Her må både vi i NSF sentralt, kretser og klubber jobbe aktivt for å få våre gode hjelpere bokstavelig talt tilbake på banen. En annen grunn kan også være at medlemmene i klubbene ikke føler seg kompetente nok til å gjennomføre et NM. Det kan være usikkerhet i forbindelse med alt fra hvordan ta imot påmelding til selve den tekniske gjennomføringen. For å hjelpe klubbene, vil vi sette opp en gruppe mentorer som klubbene kan henvende seg til for å få hjelp og veiledning før og under mesterskapet. Eventuelle kostnader til slik mentorering vil dekkes av NSF.

Hva har klubber igjen for å arrangere et NM? Et NM er for arrangørklubben en utfordring som hever nivået på klubben. Medlemmene blir bedre kjent når de jobber tett i en periode. Gode og morsomme minner skapes for all fremtid. Sist, men ikke minst er et NM-arrangement en mulighet for å realisere behov som klubben har. Det kan være å sikre en  økonomisk ryggrad for satsing blant unge utøvere eller det kan være finansiering av skiver, klubbhus eller andre prosjekter som klubben har.
På skyting.no finner dere en tabell over NM-arrangement (og landskamper etc.) i alle grener frem til 2027: https://www.skyting.no/konkurranse/forelopig-oversikt-over-nm-fra-2023-2027/.  Har klubben jubileum eller dere ønsker en utfordring i et av årene som kommer, er det bare å sende en søknad på ønsket gren til Breddeidrettskomiteen (BIK): e-post: bik @ skyteidrett.no. Målet må være at tabellen med NM’ene fylles opp mest mulig i løpet av 2023.

Har dere spørsmål, ikke nøl med å sende dem til BIK på e-post: thomass @ skyteidrett.no.