Om NM Nordisk Trap 2023

Sannidal Trap har for andre gang på tre år tatt på seg arrangementet av NM Nordisk Trap. Breddeidrettskomiteen vil med dette utdype litt rundt tildelingen av arrangementet:
«Vi er veldig glade for at Sannidal JFF kom med en søknad med et ønske om å arrangere NM i Nordisk trap i år!

Sist de arrangerte NM i nordisk trap var i 2021. Til dette arrangementet fikk de satt opp flere nye baner, så det er bare å glede seg til en ny runde med NM i Sannidal.

Vi var tidlig ute med å lufte at første helg i august var den vi kom til å gå for fremover. (Da har vi ca. 3 uker til landskampen arrangeres). I den forbindelse har vi hatt en dialog med Veteran-NM Jegertrap som også arrangeres i det samme tidsrommet. Et annet stort arrangement som vi har prøvd å gå klar av i år, er Gamebore-cupen som har finalen sin på Bjørkelangen 6. august.

Vi ønsker jo at skyttere skal få kost seg med så mye skyting som mulig, være seg om det er NSF- eller NJFF-øvelser man skyter!

Hadde vi hatt en arrangør på plass på et mye tidligere tidspunkt, kunne vi unngått flere konflikter, men når mesterskapet kommer på plass kun 6 måneder før gjennomføring, er det dessverre ikke til å unngå at det blir noen konflikter uansett hvilken helg vi velger. Ikke minst må det passe for den aktuelle arrangøren også, som trenger mannskap til å kunne klare å gjennomføre mesterskapet.

Når vi i år ikke har hatt arrangør på plass så tidlig som ønsket, og alternativet var enten andre helg i august eller ikke noe NM i det hele tatt, gikk vi for en forskyvning fra det som opprinnelig var planlagt. Dermed har det oppstått uheldige kollisjoner, men det må vi dessverre leve med i år. Det er jo da også slik at i år blir det kun to uker mellom NM og landskampen som i år skal gå i Aalborg, Danmark.

Så får vi bare håpe at flere klubber kan begynne å tenke etter om de kunne tenke seg å arrangere NM i Nordisk Trap og levere inn en søknad, være det seg om det er for 2024 eller lengre frem i tid.»