Nye uttak til World Cup

Norges Skytterforbund har tatt ut til sammen fem utøvere til World Cup Doha i mars og World Cup Lima i april.

– Vi er tilført ekstra midler på nyåret gjennom Olympiatoppens sponsorprosjekt SUMMIT2024. Etter at Sparebankstiftelsen DNB og Kongsberg gikk inn som partnere, har alle vi ti de forbundene som er en del av dette prosjektet fått penger til økt aktivitet. Vi velger å bruke noe av dette umiddelbart, og er glade for at vi kan delta i ytterligere to World Cuper i vår, sier sportssjef Tor Idar Aune.

World Cup Doha i Qatar er for leirdue og World Cup Lima i Peru er for pistol og rifle. I sportsplanen for 2023 står det at Skytterlandslaget i utgangspunktet ikke planla deltakelse, men ønsket å se an situasjonen nærmere konkurransestart. Nå har mulighetene åpnet seg og dermed får fem utøvere sjansen til å konkurrere disse to steder.

World Cup Doha, Qatar
Jørgen Engen, skeet


World Cup Lima, Peru
Jeanette Hegg Duestad, rifle
Julie Paulsen Johannesen, rifle
Jon-Hermann Hegg, rifle
Ole Martin Halvorsen, rifle

For de andre aktuelle leirdueskyttere er det viktig å prioritere trening i perioden WC Doha går og Jørgen blir dermed vår eneste utøver på plass i Qatar. Til WC Lima sendes våre to eneste utøvere på nivået ELITE+, som en del av det tilbudet de mottar med denne statusen. For Jeanette og Jon-Hermann er dette viktig forberedelse til eventuelle mesterskap senere i år. Begge var rangert som verdens beste på 50 meter match før sesongen 2023 startet.

I tillegg tas to unge rifleutøvere ut til Lima. Julie Paulsen Johannesen får sin WC-debut etter sterk skyting i USA gjennom høst og vinter. Hun studerer i Texas og har imponert på stevner mot de beste amerikanske skytterne etter oppstarten i august. Med en World Cup i samme del av verden, så er det en fin anledning til å gi henne enda større utfordringer og samtidig få være en del av Skytterlandslaget i noen dager. Ole Martin Halvorsen tas ut med på bakgrunn av sin sterke sesong i 2022 og ytterligere gode satsing inn mot denne sesongen. Han er tatt opp som aspirant på ELITE og er allerede klar for EM 10 meter i mars.

Pistol fortsetter trening og forberedelser til senere internasjonale konkurranser og ble ikke vurdert til denne WC, og det var aldri aktuelt å ta ut flere rifleskyttere av økonomiske hensyn.

Uttaket skjer etter innstilling fra sportssjef og er godkjent av Toppidrettskomiteen. Ved evt. spørsmål eller kommentarer til uttaket viser vi til våre rutiner nedfelt i sportsplanen for sesongen 2023.