Seier til Jørgen Engen i Kypros Grand Prix

Jørgen Engen vant skeetfinalen  og Ruben Grønbeck Lillerud ble nr. 5 i OL-trap i Kypros Grand Prix etter spennende konkurranser i Nicosia.
– Først og fremst en lettelse. Det føles godt å kjenne at jeg kan gå hele veien i en slik konkurranse. Ble litt mørkt utover i finalen når sola var på vei ned, men jeg holdt godt fokus hele veien, sa Jørgen Engen etter tirsdagens finale.

I kvalifiseringen var han nummer tre med 120 treff etter seriene 25-24-23-24-24. Best var kypriotiske George Kazakos med 122 treff.

– Fine forhold og grei temperatur, i alle fall i sola. Litt vind i går ettermiddag og i dag, men fint vær å skyte i. Skulle gjerne hatt et par duer til i kvalifiseringen, men er OK fornøyd og kjenner at ting sitter ganske godt, sa Jørgen, som startet sesongen i januar med en 15.plass i WC i Rabat, Marokko med 121 treff.

GP-stevnet fortsatte onsdag-fredag med OL-trap, og i kvalifiseringen skjøt Ruben Grønbeck Lillerud seriene 20-22-23-22-23 til 110 treff og var nummer seks. I finaleskytingen ble det til slutt 5.-plass til Ruben, etter at han mista plassen i den avgjørende finalen etter omskyting. Serbiske Borko Vasiljevic var best i både kvalifisering og finale.

Ruben hadde en trenings- og konkurranseuke i regi av Skytterlandslaget på Kypros sammen med trener Magne Østby og våre to skeetskyttere Jørgen Engen og Erik Watndahl (sistnevnte sto over konkurransene denne gangen), men to andre norske utøvere deltok også i OL-trap-konkurransen i Nicosia. Viktor Sager ble nummer 11 med 108 treff og Morten Bergersen nummer 29 med 98 treff.