Tore Brovold inn i Skytterlandslaget

OL-sølvvinneren fra 2008 Tore Brovold går inn som teknisk konsulent for skeet på Skytterlandslaget, nesten åtte år etter at han la opp som internasjonal toppskytter.

Tore Brovold skal ha faste treningsdager med våre ELITE-utøvere Jørgen Engen og Erik Watndal gjennom hele sesongen 2023. Hans trenerengasjement for en indisk skytter skal fortsatt være hans hovedbeskjeftigelse, men Tore skal bruke en del enkeltdager på de norske skytterne gjennom vår, sommer og høst. Han avsluttet sitt treneroppdrag for det danske landslaget i fjor høst, etter å blant annet ha trent Jesper Hansen til OL-sølv i Tokyo i 2021.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Jørgen og Erik. To glimrende skyttere som holder høyt internasjonalt nivå, og jeg håper å kunne bidra med det jeg har av kunnskap om hva som kreves. Det føles som god timing å få bidra til Skytterlandslaget nå, og jeg er glad for å få denne muligheten, sier Tore Brovold.

– Vi har hatt gode samtaler etter nyttår og gleder oss til dette samarbeidet med Tore. Og utøverne er glade for å kunne få innspill og bekreftelser på treningsarbeidet sitt fra en av verdens beste trenere i skeet. Avtalen er begrenset i omfang, men nok til at vi vet dette vil ha positiv betydning for utviklingen til Jørgen og Erik. Så får vi se hvordan samarbeidet eventuelt kan utvikles, hvis vi får dette til å fungere, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Tore Brovold ble for alvor kjent for det norske folk da han vant sølv i OL i Beijing i 2008 med kongeparet på tribunen. Han debuterte i World Cup ti år tidligere med en 8.plass i Lonato og tok sin første av hele elleve pallplasser i World Cup samme sted fem år senere. Tore regnes som vår beste leirdueskytter gjennom tidende med OL-sølv, VM-bronse i 2006 og VM-sølv i 2011, EM-gull både i 2008 og 2009, fire WC-seire, samt to seire og totalt fem pallplasser i World Cup-finaler. Etter at han la opp i 2015 har han trent mange enkeltskyttere i inn- og utland, med et lengre oppdrag som landslagstrener i Danmark de siste årene.

Foto: Ole Justesen