Uttak av 35 utøvere

Norges Skytterforbund har tatt ut 35 skyttere til European Youth League, World Cup Junior Suhl, World Cup Baku og World Cup Kairo.

– Nok en gang er vi gjennom et krevende uttak der vi har lagt til grunn sportsplanen for vurdering av utøvere til internasjonale konkurranser. Blant de 35 vi tar ut nå, er det noen som skal ut på sin første tur med Skytterlandslaget, mange unge lovende og en god del godt rutinerte skyttere. Alle fortjener mulighetene de får og samtidig er det også gode utøvere som denne gang ikke kommer gjennom nåløyet, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Norge har kvalifisert seg til den regionale runden i European Youth League på både pistol og rifle i Växjö i Sverige midten av mai. Pistolskytterne skal møte Latvia, Litauen, Estland og Sverige i kamp om finaleplass i Tallinn til høsten, mens rifleskytterne konkurrerer mot Sverige, Finland, Danmark og Estland. Tre skyttere blant de åtte uttatte får sin debut for Norge i disse konkurransene.

Eksamenskollisjon for utøvere

Til World Cup Junior i Suhl i Tyskland er 13 utøvere tatt ut i rifle og pistol. Her har uttaket vært mest krevende knyttet til ungdommenes muligheter for å delta på grunn av eksamener og avslutning av skoleåret. For noen utøvere har det ikke lyktes å kombinere begge deler og dermed har de ikke vært aktuelle for uttak.

– Et puslespill rett og slett, men vi tror de vi nå har tatt ut skal ha mulighet til å bruke den første uka av juni i Tyskland på tross av hektiske dager på skolen. I tillegg ble uttaket ekstra krevende på rifle junior kvinner, der det var svært jevnt om plassene, sier sportssjefen for Skytterlandslaget.

Al Ain prioriteres for para

Baku er arena for VM Senior i høst og dermed blir World Cup Baku i mai en slags generalprøve på høstens viktigste mesterskap. Til disse konkurransene sendes 11 utøvere i pistol og rifle, mens tre leirdueskyttere er tatt ut til WC Kairo, som starter allerede i slutten av april.

Av både praktiske og økonomiske årsaker er det bestemt at Norge ikke deltar i WC Para Changwon i mai, og i stedet satser på deltagelse i WC Para Al Ain i desember. Da vil forhåpentligvis enda flere parautøvere være aktuelle for å reise ut og representere Norge.

Alle uttak er godkjent av Toppidrettskomiteen etter innstilling fra sportssjef.


European Youth League, Växjö SWE

Rifle junior
Amanda Sofie Pettersen
Ludvik Haugberg
Sebastian Endsjø Johnsen
Synnøve Berg

Pistol junior
Johan Andre Rånås Jakobsen
Sondre Risan Haltvik
Malin Sagmyr
Malin Vik


World Cup Junior, Suhl GER

Rifle kvinner junior
Caroline Finnestad Lund
Martine Sve
Pernille Nor-Woll
Veronica Meldal Brandtzæg

Rifle menn junior
Even Olai Enger Throndsen
Jens Olsrud Østli
Vebjørn Grimsrud

Pistol kvinner junior
Ane Bjørkås Torgersen
Tiril Fredrikke Schüller

Pistol menn junior
Hans Wang Nøstvold
Tobias Skaarstad
Kristoffer Helgøy Henriksen
Even Lien Akre

 

World Cup Senior, Baku AZE

Rifle kvinner
Jeanette Hegg Duestad
Jenny Stene
Mari Bårdseng Løvseth
Milda Marina Søberg Haugen

Rifle menn
Henrik Larsen
Jon-Hermann Hegg
Ole Martin Halvorsen
Simon Kolstad Claussen

Pistol menn
Erik Eknes
Ole-Harald Aas
Mattis Hembre


World Cup Senior, Kairo EGY

OL-trap menn
Ruben Grønbeck Lillerud

Skeet menn
Erik Watndal
Jørgen Engen


World Cup Para, Changwon KOR

Ingen deltakelse fra Norge. Vi gjør endringer i sportsplanen og prioriterer i stedet WC Al Ain i desember.