Jørgen avsluttet sterkt på Kypros

Det gikk ikke helt på skinner for de norske leirdueskytterne i WC Larnaca, men en sterk avslutning av Jørgen Engen gir trolig plass i European Games.

Tre norske skyttere deltok i denne WC-runden på Kypros; Jørgen Engen og Erik Watndal i skeet og Ruben Grønbeck Lillerud i OL-trap.

Skeet
Jørgen Engen hadde en meget sterk avslutning på sin skeetkonkurranse. Han traff av 73 av de siste 75 duene under vanskelige forhold og avanserte til 24.plass med 117 treff. Finalegrensa gikk ned på 120 treff i en kvalifisering preget av vind opp i liten kuling (kilde: yr.no) og skiftende lysforhold. På første dag måtte Jørgen se finalesjansene smuldre bort etter 23-21 som åpning på de to første seriene.

– Dritkjipt med en slik åpning, men jeg tenkte jeg bare måtte brette opp ermene og kjøre på likevel, sier Jørgen på telefon fra Kypros. Og det gjorde han med glans. 25 treff som avslutning mandag ble fulgt opp med 23-25 på siste dag. Bare 2 av de 119 skytterne var bedre enn Jørgen på de siste tre seriene.

Dermed sikret han seg mange viktige rankingpoeng i kampen om en plass i European Games i Polen i juni. Reglene sier at nasjonen får en invitasjon når man har en skytter blant de 15 beste på rankinglista, når alle som har vunnet direkteplasser er fratrukket og lista i tillegg korrigert for nasjoner som har mer enn to utøvere høyt oppe. De offisielle listene kommer i slutten av april, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Erik Watndal lå likt med Jørgen etter fire serier, men endte til slutt på 58.plass med 113 treff. Sjelden poengsum fra Erik.
– Det er vondt å ikke treffe duene, men nå er jeg skikkelig i gang med sesongen og ser fram til mange lange treningsøkter og nye konkurranser utover sommeren, sier Erik.

Han har forskjøvet sesongen noe dette året for å kunne håndtere totalbelastningen. Elektrikeren fra Moss jobber nesten fulltid ved siden av satsingen og har aktive tenåringssønner som skal følges opp i tillegg. Han startet så smått opp med skikkelig trening først i mars og skal øke treningsmengdene nå etter påske for å være klar til høstens mesterskap.

Seieren i Larnaca gikk til en annen Erik; italienske Erik Pittini som slo finske Eetu Kallioinen i gullfinalen.

OL-trap
Det er ikke alltid det går slik man tenker seg eller planlegger. OL-trapskytter Ruben Grønbeck Lillerud fikk den opplevelsen under WC Larnaca.
– Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Det var skikkelig dårlig timing, sier Ruben noen dager senere.

På konkurransedag våknet han med hevelse i kjeven og ei visdomstann som hadde slått seg helt vrang. Det er ikke akkurat da du drømmer om å sette et haglegevær inn til ansiktet for å skyte World Cup for Norge….

– Det var litt vondt, sier Ruben.
– Han hadde vondt ja og jeg syntes synd på ham, men Ruben er en harding og ville ikke gi seg. Etter den siste runden på 24 treff så kom tårene også, men det får du nok han ikke til å innrømme, sier trener Magne Østby. Gutta fikk galgenhumor på det etterhvert, for dette kom uventet og til akkurat feil tid.

20-20-21-21-24 ga 106 treff og 104.plass i WC Lanaca for Ruben denne gang. Så ble fly booket om slik at han kom seg hjem samme kveld og rett til tannlegen.
– Det er bedre nå og det er bra. Jeg har fått renset opp og sprøytet inn noe greier for å dempe smertene, og så må jeg vente litt til tanna kommer skikkelig ut så den kan trekkes ut, sier Ruben vel hjemme i Norge.
– Synd at det ble sånn. Det fløt fint på trening og det var perfekte værforhold. Alt lå til rette for at Ruben skulle prestere godt. Vi får ha det til gode til senere. Viktigst nå er at Ruben blir kvitt dette så vi får trent godt mot de neste konkurransene, sier trener Magne.

Finalegrensa gikk på 119 treff i WC Larnaca og beste skytter i kvalifiseringen stoppet på 121 treff. Anton Glasnovic fra Kroatia vant finalen.

Se resultatene fra Kypros her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3110