Vinterserien Pistol 2022/23 ferdig, med Hafrsfjord PK på topp

Hugo Haug, Vinterserie-oppmann for BIK/NSF, skriver om 2022/23-sesongen:

Da er påsken over og sommersesongen snart godt i gang, men vi tar et kort tilbakeblikk til sist vinter.

Resultatmessig fikk vi en velkjent samling på «pallen»: Skytterne fra Hafrsfjord PK vant foran Trondheim Sportskyttere, og med naboklubben Trondhjems PK på tredje. Sistnevnte fikk samme totale poengsum som Vadsø SSK, men gikk (som reglementet tilsier) foran på beste resultat i en serierunde (2230 mot 2226).
Gratulerer, diplomer og pengepremier kommer behørig utstedt fra forbundskontoret!

Mo PK, Farris SS, Sola PK, Narvik PK, Greipstad PK og Kirkenes PK fylte de neste plassene til Topp 10. Alt i alt en god geografisk spredning der altså
33 lag over hele landet deltok gjennom denne 15. sesongen av serien. Dette er et stykke bak rekorddeltakelsen på 47 lag i 2017/18-sesongen, men her må vi anta at pandemien bærer en del av skylden.

I 10-årsjubileumssesongen 2017/18 for Vinterserien ble det gitt pengepremier på til sammen kr 10.000 (4-3-2-1) for de tre på pallen, pluss et vilkårlig trukket deltakerlag. Dette er videreført siden den gangen. Denne gangen ble det Bodø SSK på 13.plass som ble trukket ut.

Lurer du på hvor ditt lag havnet? Se Vinterseriesiden her på skyting.no: https://www.skyting.no/pistol/vinterserie-hurtigpistol/ Under sesongens gang kan du følge med på resultatene her, og du kan også lese reglementet. Forenklet utdrag fra reglementet er gjengitt under.

Neste sesong
De to første rundene blir alltid avholdt i uke 42 og 46, som for mange er starten på innendørssesongen, og de tre siste går om vinter i ukene 3-7-11. Hver uke starter på mandag og avsluttes på søndag (…om noen var i tvil). Alle approberte stevner i hurtig finpistol (kode 7f) teller med, så man slipper å melde seg på selve serien. Vi ser at flere legger sine klubb-, krets- eller distriktsmesterskap i hurtigpistol til disse ukene.

Alle lag med minst 4 skyttere i samme stevne er automatisk med i Vinterserien, og de fire beste resultatene teller i lagserien. Lagene kan delta i flere stevner samme uke, og da teller det beste stevnet.

MEN; Husk at dette er minst like mye et rekrutterings- og sosialt tiltak, og for mange nybegynnere er dette starten på en lang skytterkarriere. Takk for innsatsen, og vi satser på å se rekordstore femtitalls lag i neste sesong!