World Cup Lima er i gang

Fredag skal de norske skytterne i aksjon i World Cup i Lima, Peru. Fire rifleskyttere utgjør den norske troppen denne gangen og de åpner med 10 meter luftrifle mixed team fredag ettermiddag.

34 lag fra 18 nasjoner til start på 10 meter luftrifle mixed team og Norge stiller med to par i konkurransen. Europamestrene Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg skyter i det første laget klokken 16:00 norsk tid, mens Julie Paulsen Johannessen og Ole Martin Halvorsen skyter i det andre laget klokken 17:15. Gull- og bronsefinaler skytes fra klokken 18:45 norsk tid og vises på ISSF TV.

Alle konkurranser kan følges på https://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=3120

NB! Lima ligger 7 timer bak Norge i tid. Husk det når dere manøvrerer i tidsskjema. Altså klokken 09:00 i Lima er 16:00 norsk tid, som et eksempel.

Lørdag skytes de individuelle konkurransene på 10 meter luftrifle, mens det blir 50 meter match på søndag og mandag. Dette er siste WC-runde i rifle og pistol med nåværende finaleopplegg med gull- og bronsefinaler, som vi har hatt det siste året. Fra og med WC Baku i mai er vi tilbake til finaleopplegget benyttet under OL i 2021.

Våre utøvere var på plass i Peru sent mandag kveld og har gjort gode forberedelser der borte før konkurransene. Det meldes om noe kaotisk organisering og vanskelig vindforhold på 50 meter, ellers er alt i skjønneste orden for det norske laget, som ledes av landslagstrener Vidar Lindstad-Fossmo denne gang. Noe redusert deltagelse i denne WC-runden, men sterke nasjoner som Kina, USA, Kroatia, Serbia, Frankrike, Ungarn og Ukraina er blant annet på plass.

WC Lima startet torsdag med 10 meter luftpistol, med seier nok en gang til europamesteren fra Tallinn, Damir Mikec fra Serbia, i herreklassen og den olympiske mesteren i mixed team fra OL i Tokyo, Ranxin Jiang fra Kina, i kvinneklassen.