Julie Paulsen Johannessen er død

Det er med stor sorg har vi mottatt budskapet om at Julie Paulsen Johannessen er død, bare 21 år gammel.

Julie Paulsen Johannessen har vært en del av Skytterlandslaget siden 2019. Etter en sterk 3.plass i det store internasjonale stevnet H&N Cup i Tyskland, fikk hun sin internasjonale mesterskapsdebut i EM 2020 i Polen og kvalifiserte seg til finalen på 10 meter luftrifle junior kvinner. Der ble hun nummer seks, i det som ble den siste konkurransen før pandemien slo til for fullt.

Gjennom koronaperioden utviklet hun seg til en topp internasjonal skytter også på 50 meter i juniorklassen. Sist høst klatret hun øverst på pallen i Polen som Europamester på 50 meter match og vant i tillegg sølv i mixed team og bronse i lag i mesterskapet. Da hadde hun allerede sikret seg sølv og bronse på 50 meter i World Cup Junior tidligere i sesongen. I VM Kairo i oktober var hun med og sikret Norge 4.plass i lagkonkurransene både på 10 meter luftrifle og 50 meter match.

Sammen med Even Olai Enger Throndsen står hun som innehaver av juniorverdensrekorden på 50 meter liggende mixed team med 623,8 poeng fra kvalifiseringen i EM i Wroclaw 2022.

I april 2023 fikk hun sin debut i seniorklassen i World Cup i Lima. Her utgjorde hun den norske troppen sammen med Jeanette Hegg Duestad, Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen. Dit kvalifiserte hun seg gjennom fremragende prestasjoner og resultater for sitt universitetslag i USA. Hun startet studiene ved universitetet i Texas i fjor sommer og imponerte voldsomt i høst og vinter med toppresultater i kamp med mange av verdens beste unge skyttere.

Bare noen dager etter at hun kom tilbake til Texas etter World Cup ble hun funnet død på rommet sitt ved universitetet. Det føles utrolig trist, gjør vondt og er helt uvirkelig. Vi ønsker å stå sammen med familien i sorgen og bidra til at Julies minne blir tatt godt vare på.

Hun var en fremragende utøver og gjorde seg bemerket i konkurranser i både Det frivillige Skyttervesen og Norges Skytterforbund. Det lyse håret og det lure smilet til Julie har preget standplasser rundt om i hele Norge og langt ut over landets grenser. Ett av Norges største skyttertalent har forlatt oss, en utøver som var villig til å gi alt for å lykkes i sin idrett.

Ei god, varm og omsorgsfull jente med ambisiøse mål og en drøm om å bli den aller beste. Ei viljesterk og dedikert jente som la ned et enormt treningsarbeid og som nærmest kunne trylle i avgjørende situasjoner i konkurranser. I dagene rett før hun døde var Julie i gang med planlegging av sommerens trening, på vei mot nye mål etter opplevelsene i WC Lima. Slik gikk det ikke for Fredrikstads store skytterstjerne, som sloknet søndag 23.april 2023.

Våre varmeste tanker går til søster Camilla, mamma Line, pappa Øyvind og øvrig familie. Vi føler med alle dere som har mistet en nær venn, en kjær lagkamerat, en sterk konkurrent og et flott forbilde rundt om i hele Skytter-Norge. Julie vil bli dypt savnet av så mange.

Vi lyser fred over Julie Paulsen Johannessens minne.

 

Tor Idar Aune
Sportssjef Skytterlandslaget
Norges Skytterforbund