Finaleplass til Erik og karrierebeste av Ruben i WC Kairo

Det var sterk norsk innsats i WC lerdue i Kairo i månedsskiftet; Erik Watndal ble nr. 7 i skeet og Ruben Grønbeck Lillerud nr. 12 i OL-trap.

Etter å ha skutt 2 x 25 første dag og fulgt opp med 2 x 24 avslutta Erik Watndal skeetkvalifiseringen med 24 treff og sikra seg med det finaleplass som nest beste skytter. I sin rankingfinale (semifinale) ble han utslått først av de fire skytterne og ble dermed til slutt rangert på 7. plass. Dette er samme plassering som i WC Osijek i 2021 og vi må tilbake til 4.plassen i WC Al Ain 2019 for å finne en bedre plassering i World Cup for Erik. Det er hele 21 år siden mossingen vant sitt hittil eneste WC-gull i Sydney i 2002. Han har i tillegg to andre- og to tredjeplasser fra tidlig i karrieren i WC.
Som beskrevet tidligere har Erik forskjøvet sesongen noe og startet senere med treningen. Derfor var det noe overraskende for mange at han allerede nå kvalifiserte seg til finale under denne konkurransen. Gullduellen ble helitaliensk, med Gabriele Rossetti, OL-vinner fra 2016, som vinner.

Vår andre deltaker i skeet, Jørgen Engen, hadde en ujevn konkurranse; med 115 treff (21-25-23-24-22) ble han nummer 48.

Vår eneste deltaker i OL-trap, Ruben Grønbeck Lillerud, lå på delt 5.plass etter både første og andre dag i OL-trap-konkurransen, og kunne notere seriene 23-25 og 22-25. Siste dag skjøt 22-åringen fra Nannestad nok en god runde, med 23 treff endte han på 118 treff totalt og var bare en due fra shoot-off om finaleplass. Best i kvalifiseringen var rutinerte Massimo Fabbrizi fra Italia med 121 treff, han kom seg også til gullduellen, men tapte mot Jiri Liptak fra Tsjekkia.

Dette er Rubens klart beste plassering i World Cup noen gang og hans definitive gjennombrudd internasjonalt i seniorklassen. Det er også beste norske plassering i OL-trap siden Sindre Krågsruds 9.plass i WC Larnaca i 2017.

Alle resultater fra WC Kairo: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3113.