World Cup Baku åpner onsdag morgen

Pistolgutta våre innleder World Cup Baku grytidlig onsdag morgen. Totalt elleve norske skyttere skal i aksjon med pistol og rifle i denne WC-runden de neste dagene.

Onsdag morgen klokken 06:00 norsk tid skyter Ole-Harald Aas og Mattis Hembre sin kvalifisering på 10 meter luftpistol i WC Baku. To timer senere er det Erik Eknes sin tur i det andre laget i kvalifiseringen. Dette er starten på World Cup Baku, som pågår til og med søndag.

– Vi har funnet oss godt til rette og gutta har gjennomført en god siste trening før morgendagens konkurranse. Alle måtte justere litt underveis, men fant seg selv og er klar for å prestere sitt beste her i Baku, sier Morgan Bunes på telefon fra Baku. Han er leder for pistolgutta i denne WC-runden.

Ole-Harald og Erik skyter også 25 meter silhuettpistol lørdag og søndag, mens Mattis må reise hjem til eksamen ved NTNU etter luftpistolskytingen. Mens Ole-Harald fikk sin WC-debut tilbake i 2017 i München, er de to yngste gutta langt mindre rutinert. Erik skjøt sin første og hittil eneste WC-runde nettopp i Baku i fjor, og for Mattis er dette aller første gang i World Cup som senior. Men gutta har erfaring med å både trene og reise sammen. Senest i mars utgjorde de EM-laget på herresiden og har forberedt seg sammen de siste ukene med samlinger i Oslo og på Elverum.

Rifleskytterne er i aksjon fra torsdag og åpner med 10 meter luftrifle mixed team. Europamestrene Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg utgjør det ene laget, mens bronsemedaljevinnerne fra EM, Jenny Stene og Henrik Larsen, utgjør det andre laget vårt. Kvalifiseringen starter torsdag klokken 08:45 norsk tid.

– Reisen gikk som planlagt og vi ser fram til konkurransene. Vi har to veldig tunge uker bak oss i Skytterlandslaget, der alt vi driver med settes i et annet perspektiv. Men vi har likevel fått gjort brukbare forberedelser og er motiverte for oppgavene foran oss, sier landslagssjef for rifleskytterne, Espen Berg-Knutsen.

Rifle fortsetter med de individuelle øvelsene på 10 meter på fredag, før det blir 50 meter match for gutta på lørdag og for jentene på søndag. De norske utøverne på de individuelle øvelsene er Jenny Stene, Jeanette Hegg Duestad, Mari Bårdseng Løvseth (RPO på 10m), Milda Marina Søberg Haugen (RPO på 50m), Simon Kolstad Claussen, Jon-Hermann Hegg, Ole Martin Halvorsen (RPO på 10m) og Henrik Larsen (RPO på 50m).

Hver nasjon kan kun stille med tre utøvere i hver øvelse, derfor skyter noen skyttere som RPO, kun for rankingpoeng, og har ikke mulighet til å nå finale.

Baku betyr på persisk vindens by og det er også ofte utfordringen når det konkurreres i hovedstaden i Aserbajdsjan. Men mai måned er da det blåser minst i Baku gjennom hele året, og dermed kan det bli brukbare skyteforhold på den fryktede 50-metersbanen. Når nordavinden står på som verste på denne delvis lukkede banen, så blåser vimplene alle veier og det er nesten umulig å lese vinden. Forholdene kan også være ulike fra hvilken skive man får trukket.

Stor og god deltagelse i WC Baku. På pistol er de største nasjonene som Sør-Korea, Frankrike, Tyskland, Ukraina, Kina og India på plass med mange av verdens aller beste utøvere. Disse nasjonene er også våre sterkeste konkurrenter på riflesiden, i tillegg til USA, Tsjekkia, Sveits og andre europeiske nasjoner.

Vi følger all skyting i WC Baku med jevnlige oppdateringer på våre Facebookside. Oppsummeringer legges også ut på skyting.no. Alle finaler sendes direkte på ISSF TV og for å følge skytterne skudd for skudd, er det denne resultatsiden til ISSF som gjelder.