16 utøvere til EM, VM og World Cup

Norges Skytterforbund har tatt ut 16 utøvere til VM Junior i Changwon, World Cup Leirdue i Lonato, World Cup Para i Osijek og EM Para 10 meter i Rotterdam.

– Vi er veldig glade for å gi disse utøverne muligheter til å konkurrere med Europas og verdens beste skyttere i EM, VM og World Cup i sommer. Men vi legger ikke skjul på at vi hadde håpet å sende enda flere ut. Kostnadsøkningen vi opplever merkes spesielt på reiser til konkurranser utenlands og vi hadde en omfattende og god diskusjon om dette i Toppidrettskomiteen søndag før endelig uttak, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi føler uttaket ble helt riktig til slutt. Her tar vi både økonomiske og sportslige hensyn og mener vi har funnet riktig balanse. Vi har en spisset, men samtidig også bred ung satsing i Skytterlandslaget, og det kommer til uttrykk i dette uttaket. Vi ser utøvere som legger ned det arbeidet som kreves og prioriterer deretter, sier Aune.

Toppidrettskomiteen har enstemmig godkjent alle uttak og mener de er helt i tråd med det som er kommunisert i toppidrettsplanen og sportsplanen 2023.

– På enkelte av våre reiser opplever vi en helt absurd prisøkning. Færre flyavganger i verden etter pandemien, generell kostnadsøkning og en svekket kronekurs gir flybilletter som er opptil tre ganger dyrere enn før korona. Alt annet er også blitt mye mer kostbart. Da må vi ta grep og styre deretter, men det sportslige løftes alltid opp i diskusjonene. For vi har et stort ansvar i å gi våre utøvere muligheter til representasjon, og det tar vi på alvor sier Tor Idar Aune.

VM Junior Changwon, KOR

Rifle kvinner junior
Caroline Finnestad Lund
Pernille Nor-Woll
Synnøve Berg

Rifle menn junior
Jens Østli
Even Olai Enger Throndsen

Pistol kvinner junior
Ane Bjørkås Torgersen

Pistol menn junior
Hans Wang Nøstvold

WC Leirdue Lonato, ITA

Skeet menn
Jørgen Engen
Erik Watndal

OL-trap menn
Ruben Grønbeck Lillerud

EM Para 10m Rotterdam, NED

Pistol
Espen Børsum Jensen P1

Rifle
Amanda Dybendal R3
Monica Lillehagen R2, R3
Magnus Himle-Hopland R5
Martin Sørlie-Rogne R4, R5
Vegard Sørlie Krogsæther R5

WC Para Osijek, CRO

Rifle
Martin Sørlie-Rogne R4, R5, R9
Vegard Sørlie Krogsæther R5, R9