Fire medaljer i World Cup Junior i Suhl

Etter en sterk kvalifisering og veldig godt gjennomført finaleskyting ble Pernille Nor-Woll nummer to på 50m match i World Cup Junior i Suhl. I alt sanket de unge norske pistol- og rifleskyttere fire medaljer i denne World Cupen, og ble åttende beste nasjon.

Det å innhente erfaringer fra tøff internasjonal konkurranse for våre unge, hardt satsende skyttere var kanskje det aller viktigste med turen, men troppen sikret seg allikevel 1 gull, 1 sølv og 2 bronsemedaljer, samt flere andre flotte plasseringer.

World Cupen ble avsluttet med 50m match for junior kvinner, og her fikk altså Pernille Nor-Woll sølv. Pernille var best av alle i kvalifiseringen med 588 poeng, og satte med dette norsk juniorrekord i denne øvelsen. Hun holdt seg i toppen gjennom hele finalen, men fikk sterk konkurranse av 14 år (!) gamle Emely Jaeggi fra Sveits som til slutt stakk med seieren.

Også juniorgutta bet godt fra seg på 50 match. Her lykkes både Vebjørn Grimsrud og Jens Olsrud Østli å kvalifisere seg til finalen med henholdsvis poengsummene 584 poeng og 586 poeng. Begge gutta hang godt med gjennom finalen i knestående og liggende skytestilling, men fikk det litt tøffere i stående skytestilling. Det ble til slutt en 8. plass for Vebjørn og 4. plass til Jens. Også lagkamerat Even Olai Enger Throndsen leverte en god kvalifisering med 16. plass og 575 poeng. Dette ga til sammen 1745 poeng for de tre gutta, og en klar seier i lagkonkurransen i denne øvelsen.

Ane Bjørkås Torgersen imponerte stort da hun ble best av alle på siste del av programmet på 25m pistol for kvinner junior i World Cup for junior i Suhl. Ane fikk seriene 97 – 99 – 99 og til sammen 295 poeng på hurtigdelen av programmet. En kjempeprestasjon av det unge pistoltalentet. På presisjonsdelen fikk Ane 274 poeng. Totalt ble det 569 poeng og 12. plass, og Ane var bare 2 poeng unna fra å kvalifisere seg for finale. Anes poengsum er også kun 1 poeng fra Norgesrekorden til Tiril Fredrikke Schüller på 570 poeng som ble skutt under NM i fjor.

Hans Wang Nøstvold ble best av de norske pistolgutta på 25m pistol. På hurtigdelen av programmet fikk han 287 poeng med seriene 96 – 97 – 94. På presisjonsdelen fikk han 281 poeng. Til sammen ble det 568 poeng og 16. plass for Hans. Kristoffer endte på 567 poeng og 29. plass, og Even med 517 poeng på 31. plass.

Pernille Nor-Woll imponerte også på 10m luftrifle. I kvalifiseringen ble hun nok en gang best av alle med poengsummen 634,8 poeng. Det deltok hele 97 skyttere i kvalifiseringen. 632,8 poeng er bare 0,3 poeng bak Pernilles egen juninorgesrekord og bare 1,4 poeng unna juniorverdensrekorden til Oceanne Müller. I finalen ble det en 4. plass til Pernille. Pernille hang fint med gjennom hele finalen, og bronsen glapp med kun 0,3 poengs margin. Finalen ble vunnet av Oceanne Muller, sølv til Misaki Nobata fra Japan og bronse til Jieun Kim fra Korea. Martine Sve ble nummer 37 med 623,4 poeng, mens både Veronica Meldal Brandtzæg og Amanda Sofie Pettersen skjøt 621,0 poeng og ble nummer 49 og 50.

Jens Olsrud Østli lykkes også veldig godt på 10m luftrifle. I kvalifiseringen skjøt Jens 629,7 poeng, norsk juniorrekord og var nest best av de 66 deltakerne. Kun svenske Pontus Kallin var bedre med sine 631,2 poeng og hele fire europeere bedre enn de sterke asiatiske skytterne i denne øvelsen denne gang. 16-åringen ble nummer seks i finalen på 10 meter luftrifle menn junior i WC Junior Suhl. En sterk prestasjon av unggutten fra Tangen, som skyter for Stange sportsskyttere her hjemme i Norge. Jens var nest yngste skytter i finalen og møtte mange langt mer rutinerte gutter.  Even Olai Enger Throndsen ble nummer 22 med 622,9 poeng, Tobias Benhoft-Osa nummer 28 med 621,7 poeng og Vebjørn Grimsrud nummer 42 med 616,7 poeng.

Den talentfulle duoen Pernille Nor-Woll og Jens Olsrud Østli lykkes også å kvalifisere seg til bronsfinalen på 10m luftrifle mixed team. I bronsefinalen mot Italia  vant det norske laget 17-13 etter at Italia ledet 8-2 etter fem dueller. Vårt andre norske lag med Amanda Sofie Pettersen og Tobias Bernhoft-Osa ble nummer 16 av de 37 lagene med 621,2 poeng. På 10 meter luftpistol mixed team ble Ane Bjørkås Torgersen og Hans Wang Nøstvold nummer 24 etter å ha yppet seg helt i teten etter den første tiskuddsserien. Ane skjøt 93-90-91 til 274 poeng og Hans skjøt 95-93-91 til 279 poeng. Med totalt 553 poeng var de 18 poeng fra kamp om medaljer denne gang.

Ane Bjørkås Torgersen ble nummer 28 på 10 meter luftpistol kvinner junior. 559 poeng er hennes beste poengsum i en stor internasjonal konkurranse og seriene 89-94-94-91-96-95 viser hennes potensiale.Det var 61 utøvere med i denne øvelsen og Ane endte 10 poeng bak finalegrensa på 569 poeng. Best i kvalifiseringen var Villena Bevz fra Ukraina med 572 poeng. God skyting også av Hans Wang Nøstvold, som klatret helt opp på 18.plass på 10 meter luftpistol menn junior. Med seriene 92-94-96-96-95-94 fikk han totalt 567 poeng og var bare fire poeng fra finale og to poeng fra Topp 10 i denne øvelsen med 66 deltagere. Klart best i kvalifiseringen var Mukhammad Kamalov fra Usbekistan med hele 580 poeng. Kristoffer Helgøy Henriksen og Even Lien Akre skjøt 544 og 535 poeng og ble nummer 62 og 65.

I tillegg til de offisielle øvelsene ble det også gjennomført en «Super-Cup» der jenter og gutter konkurrer mot hverandre i luftpistol og luftrifle. Rifleskytteren Amanda Sofie Pettersen vant bronsefinalen og ble nummer tre. Fire av de tolv norske utøverne gikk videre til 8-delsfinale etter 20 skudd på 20 minutter i kvalifiseringen. Rifleskytterne Jens Olsrud Østli og Pernille Nor-Woll måtte takke for seg i den første cuprunden, mens pistolskytter Hans Wang Nøstvold og Amanda gikk videre og møttes til duell i kvartfinalen. Amanda sikret seg seieren i den norske duellen og tapte senere semifinalen med kun 0,1 poengs margin på det avgjørende skuddet. Bedre gikk det i bronsefinalen og dermed kunne Amanda motta sin aller første premiesjekk i karrieren. Vinner av «Super-Cupen var Oceanne Müller fra Frankrike, som de siste årene har vært rangert helt i verdenstoppen i seniorklassen.