NM-Veka vel gjennomført!

NM-Veka: NM 50 meter rifle

Det har vært en fantastisk helg hos Levanger SSL i Torsbustaden! Her har NM 50m rifle blitt gjennomført, som en del av NM-Veka 2023. Levanger har vist seg fra sin beste side, været har vært fantastisk, som gjør at det kan ha vært noe varmt på standplass til tider. Likevel har både humøret og prestasjonene vært svært gode!

Senior menn startet årets NM

Innledende var Ole Martin Halvorsen fra Kisen MSL best med 594 poeng, i et tett lag. Totalt fire skyttere over 590 poeng, med Jon-Hermann Hegg (Kisen MSL) med 592 poeng, samt både Simon Kolstad Claussen (Kisen MSL) og Henrik Grimsrud Larsen (Krapfoss SSL) med 591 poeng.

I finalen var dog Jon-Hermann best, og kunne til slutt kalle seg norgesmester med 462,7 poeng. Dette 0,8 poeng foran Endre Hagelund, som vant sølvet. Finalen var i stor grad preget av en desimialkamp mellom de to overnevnte og Henrik, som fikk bronsen.

Da det senere på dagen var duket for liggende, var Simon Kolstad Claussen best. Han ble Norgesmester med 628,4 poeng, hele 4,7 poeng foran Ole Martin Halvorsen (Kisen MSL) som fikk sølv. Jon-Hermann sikret seg to av to medaljer for dagen, da han med 622,1 poeng. Steffen Olsen fra Nordstrand Sportsskyttere var nest best i konkurransen med 625,4 poeng – men får ikke tildelt medalje, da han er dansk statsborger.

En hektisk lørdag!

Pallen for mix-lag, sammen med (f.v) ordfører i Levanger, Anita Ravlo Sand og NSFs representant Sille Dypveit.

Lørdag startet med mix-team, match – og det var en triller av en finale mellom Mari Bårdseng Løvseth og Jens Olsrud Østli fra Stange Sportsskyttere og Jeanette Hegg Duestad og Isak Gurrik fra Nøtterø Skl. avd. NSF. De fulgte hverandre til 14-14, og 0,1 poeng skilte lagene fra hverandre. Norgesmestre ble Mari og Jens fra Stange Sportsskyttere. Kisen 1 med Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg vant bronsefinalen mot Kisen 5 Milda Marina Søberg Haugen og Martin Voss. Dermed sikret Jon-Hermann sin tredje medalje på sine tre øvelser i helgen.

Like etter vant Mari sin andre norgesmestertittel for dagen, da hun prikket inn 625,4 poeng på 60 skudd liggende. Dette foran Jenny Stene, som endte på 624,0 poeng – med 599, og en 9,9 på heltall! Bronsen vant Katrine Aannestad Lund (Numedal SSK), med 623,2 poeng!

I junior kvinner ble Martine Sve (Kisen MSL) norgesmester med gode 620,2 poeng, 4,6 poeng foran Pernille Nor-Woll (Kisen MSL) som tok sølvet med 615,6 poeng. Inga Marie Hanserud (Numedal SSK) vant bronsen med 614,1 poeng.

Det ble også kjørt full konkurranse for SH1 og SH2, med kvalifisering og finale. Best i kvalifiseringen for SH1 var Ove Johan Foss (Stange Sportsskyttere) med 604,2 poeng. Paul Aksel Johansen (Ørland Sportsskyttere) var ikke langt bak med 602,2 poeng.

I SH2 vant Martin Sørlie-Rogne (Kisen MSL) kvalifiseringen med 610,5 poeng, Vegard Sørlie Krogsæther (Nøtterø Skl. Avd. NSF) fikk 603,3 poeng. Magnus Himle Hopland (Vestre Bærum SSL) satte 574,3 poeng.

Det ble arrangert finale i begge øvelser, der var Paul Aksel best, og ble norgesmester i SH1 med 240,4 poeng, Ove Johan endte med 239,0 poeng. I SH2 ble Vegard norgesmester med 239,5 poeng, foran Martin med 235,5 poeng. Magnus ble nummer tre med 215,3 poeng.

Dagen ble avsluttet for junior menn, som måtte takle mer utfordrende forhold på slutten av dagen. Jens Olsrud Østli mestret forholdene utmerket og ble norgesmester med 620,7 poeng – med det innkasserte også han sin andre tittel for dagen. Even Olai Enger Throndsen (Krapfoss Sportsskytterlag) sikret sølvet med 614,3 poeng, mens Isak Gurrik tok sin andre medalje for dagen med bronse – 611,4 poeng!

Match-maraton!

Søndag, og siste konkurransedag, der det var match på programmet for kvinner, junior kvinner og junior menn.

Dagen startet med kvinner. Best innledende var Jeanette Hegg Duestad med 594 poeng. Tett bak var Mari Bårdseng Løvseth med 593 poeng, etterfulgt av Katrine Lund og Jenny Stene med 591 og 590 poeng. Finalen var jevn, og Jeanette lå lenge godt an – Jenny sto midlertidig støtt i stående skytestilling og ble norgesmester. Dette foran Milda Marina Søberg Hagen (Kisen MSL), som innkasserte en flott sølvmedalje. Bronsen gikk til Jeanette Hegg Duestad.

Vi fikk også til finalen besøk av NRK, som lagde en fin reportasje – som kan sees her, 5.22 ut i sendingen.

Junior kvinner skjøt sin innledende runde sammen med senior kvinner, her var Pernille Nor-Woll best med 585 poeng. Oda Flikkerud (Elverum Rifleklubb) leverte også flotte 580 poeng, Caroline Finnestad Lund (Kisen MSL) var rett bak med 579 poeng. I finalen var midlertidig Caroline best, og ledet store deler av finalen. Ledelsen hadde hun til siste skudd, og endte 0,8 poeng foran Oda. Martine Sve tok sin 2. medalje for helgen med en flott bronse!

Også sist denne dagen var junior menn, også her var Jens Olsrud Østli best gjennom dagen. Han vant kvalifiseringen med 581 poeng, Even Olai Enger Throndsen ble nummer 2 med 577 poeng. Isak Gurrik var ikke langt bak med 574 poeng. Det var en spennende finale, og publikum var med til siste slutt – selv om ingen kunne gjøre noe med Jens, som vant sin tredje, av tre mulige gullmedaljer for helgen. Dette toppet han med 459,8 poeng – og satte med det norgesrekord. Even vant sølvet, 0,8 poeng foran Isak. Even tok sin andre medalje på sin andre individuelle øvelse, og Isak tok sin tredje medalje, også av tre mulige!

Jon-Hermann Hegg hadde for øvrig tidligere norgesrekorden på finale for match – denne var på 458,1 poeng. Den ble satt i Hannover, 2019.

Fullstendige resultatlister finner du her

Det er også tatt mange bilder i helgen – disse blir fortløpende lastet opp i vår Flickr-konto her.

Arrangørstab: Levanger Sportsskytterlag

Vi gratulerer norgesmestre, medaljevinnere og skyttere med godt gjennomført NM! En stor takk rettes også til Levanger Sportsskytterlag for et svært godt arrangert NM. Det har vært god stemning på banen, mye sportslig gode resultater, og viktigst av alt: Dyktige funksjonærer.