Klart for NM feltpistol i Larvik

I dag startet NM feltpistol 2023 i Larvik. Stevnet arrangeres av de fire klubbene Farris Sportsskyttere, Porsgrunn Pistolklubb, Horten og Omegn Pistolklubb og Sandefjord Pistolklubb. 

Dagens øvelser var Magnum 1 og Magnum 2 hvor det var påmeldt 328 deltakere. Fullstendig resultatliste fra konkurransen finner du her. Programmet for resten av uken ser slik ut:

  • Spesialpistol / spesialrevolver – 11 juli
  • Militærpistol – 12 juli
  • Revolver – 13 juli
  • Finpistol – 14 juli
  • Grovpistol – 15 juli

Resultatlister finner du på arrangørens hjemmeside ved å trykke på denne lenken, eller her inne på skyting.no. Resultater blir lagt ut hver kveld. Live-visning er dessverre ikke tilgjengelig.

Vi har tatt en prat med Per Arve Iversen fra Farris Sportsskyttere som er stevneleder for NM feltpistol 2023. Han kan fortelle at arrangementet er kommet godt i gang:

– Alt går etter planen så langt. Det dukker alltid opp noen småting i starten, men etter en innkjøring nå så løser vi det som dukker opp. Vi er fornøyde med å være i gang.

Årets NM arrangeres i samarbeid mellom de fire klubbene Farris Sportsskyttere, Porsgrunn Pistolklubb, Horten og Omegn Pistolklubb og Sandefjord Pistolklubb.

– Vi har hatt gode forberedelser, og er takknemlige for samarbeidet mellom klubbene. Vi ville aldri klart å arrangere NM alene. Vi har arrangert NM alene fem ganger tidligere, men vi erfarer at det dessverre er stadig mer utfordrende å få tak i folk.

Den første dagen av stevnet har vært preget av en del nedbør, men det virker ikke å prege verken skyttere eller arrangør nevneverdig.

– Været får vi ikke gjort noe med, vi tåler vann. Vi har rigget til premiepallen med et stort telt med sitteplasser slik at folk får sett premieutdelingene selv om det regner. Sitteplassene er allerede hyppig brukt så jeg tror vi har rigget til området bra.

Stevnet varer fra mandag til lørdag og det er ventet over 2000 deltakere fra hele landet.

– Det er påmeldt cirka 2200 startende. Vi har plass til enda flere og hadde et håp om å nærme oss 3000 deltakere, men det kan være at den krevende økonomiske tiden vi er inne i spiller en rolle. Det er dyrt å reise langt og overnatte nå. Når det er sagt så har vi tilreisende deltakere helt fra Hammerfest i nord.

Iversen avslutter med å rette en stor takk til de i overkant av 70 frivillige fra de fire arrangørklubbene som bidrar til at NM Feltpistol.

 

Stevneleder Per Arve Iversen

Norges Skytterforbund ønsker arrangørene, de frivillige og alle skyttere masse lykke til. Bilder fra stevnet kommer på skyting.no, Facebook og Instagram fortløpende.

Du finner informasjon fra arrangøren på deres egen nettside: https://nm23.no/.

Stevneleder Per Arve Iversen og teknisk delegat Rune Hammer