VM-sølv til Kim André Lund på 300m standardrifle

Vi gratulerer Kim-André Lund med VM-sølv på 300 meter standardrifle match i Baku etter glimrende skyting lørdag morgen.

I en meget tett batalje endte han på samme poengsum som vinneren Istvan Peni fra Ungarn med 587 poeng, men med tre færre sentrumstiere. Kim-André avsluttet med 2×9,9 i stående. Nærmere VM-gull er det vanskelig å komme.

Odd Arne Brekne ble nummer fem med 584 poeng, bare to poeng bak bronsevinner Timothy Sherry fra USA. Jenny Tovseth Vatne skjøt 582 poeng og ble nummer ni, mens Katrine Lund ble nummer 15 med 578 poeng, i denne øvelsen der kvinner og menn skyter sammen.

Simon Kolstad Claussen skjøt 571 poeng til en 23.plass av de 25 utøverne i konkurransen, men ble senere diskvalifisert i etterkontroll av avtrekk.

118 treff til Rubin Grømbeck Lillerud i OL-trap
Det ble en solid siste del av OL-trapkonkurransen for Ruben Grønbeck Lillerud i VM i Baku. Etter åpningsrunden på 21, så skjøt han 23-24 på onsdag, og i dag har han fullført med to nye 24-runder til 116 treff og blitt nummer 84 i OL-trap.

Ruben er fortsatt ung og uerfaren på det høyeste seniornivået i verden, men har skutt mange jevnt gode konkurranser i år. Denne prestasjonen i VM viser også at han tydelig er på vei mot noe veldig fint. Neste oppgave for Ruben er nå EM i Osijek i september.

To skyttere hadde 124 treff i kvalifiseringen, og 123 treff var nødvendig for shoot-off om de fire siste finaleplassene. Giovanni Cernogoraz fra Kroatia sikra seg gullet etter sterk skyting i siste del av finalen.

Ole-Harald Aas avsluttet VM med grovpistol og fripistol
Ole-Harald Aas skjøt alle pistoløvelser under VM  for å få konkurransetrening, selv om hans satsing er på OL-øvelsene.

I grovpistol skjøt han 557 poeng etter 270 poeng på presisjonsdelen og 287 poeng på duellen og ble med det nr. 33.  Medaljegrossisten Christian Reitz vant med 584 poeng og forsvarte gullet fra 2022.

I fripistol ble det 530 poeng og 23.plass. Poengsummer er god i norsk målestokk og bedre enn vinnerresultatet i NM i sommer til sammenligning. Gullet gikk til Yu Xie fra Kina som skjøt 558 poeng.

Alle resultater fra VM er å finne her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3085