Fin avslutning for viltmålskytterne i VM

Det ble en flott norsk avslutning på årets VM med norgesrekord og solide personlige rekorder på våre to viltmålskyttere i Baku. Anneline Tangen skjøt hele fem poeng over norgesrekord med 381 poeng på 50 meter viltmål 20+20. Med jevn god skyting og seriene 94-97-95-95 ble hun nummer 10 av 15 skytterne, og faktisk best av de fire kvinnene i denne åpne øvelsen, der menn og kvinner skyter sammen.

Junioren Emilie Sørlie skjøt også over sitt beste resultat fra tidligere med god margin. 91-90-92 og en flott avslutning på 95 poeng på siste ti, ga henne 14.plass med totalt 368 poeng.

– Veldig artig avslutning av VM. Jentene perser og gjør gode prestasjoner på standplass. Dette gir oss skikkelig trua, sa landslagstrener Ola Stene etterpå.

Sverige vant dobbelt med Jesper Nyberg på 393 poeng og Emil Martinsson på 392 poeng. Så fulgte finske Krister Holmberg på bronseplass, poenget bak der igjen.

50m 30+30 skudd
Denne øvelsen ble avholdt tirsdag og onsdag, og Anneline Tangen åpna forrykende på den langsomme delen med 70 poeng på de sju første skuddene, før det kom en uheldig 4ér på det åttende skuddet. Noe større spredning på de siste to seriene ga til slutt 93-90-93 til 276 poeng. Mye bra også av Emile Sørlie, som skjøt 94-92-85 til 271 poeng på første dag.

Onsdag blåste det mer i Baku, og alle på standplass hadde samme utfordrende vindbilde med tilhørende poengtap. Anneline fullførte sin hurtigdel med seriene 87-93-92 til 272 poeng og totalt 548 poeng. Det gikk noe tyngre for vår minst rutinerte i vinden, og Emilie skjøt 80-77-87 til 244 poeng og totalt 515 poeng. Dermed endte jentene våre nederst på resultatlista av de 15 skytterne i konkurransen. Finland stilte også med to kvinnelige skyttere, og beste kvinne ble Ida Heikkilae med 570 poeng foran Aina Vaittinen på 556 poeng.

Best av gutta var Lukas Czapla fra Polen, som vant sitt 10. VM-gull i karrieren, foran fjorårsvinner Ihor Kizyma fra Ukraina og Emil Martinsson fra Sverige, som tok sin 52. EM- eller VM-medalje individuelt, hvis vi har regnet rett. Emil er tidenes mestvinnende viltmålskytter.

*****

Alle resultater fra VM i Baku: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3085.