Klubbutvikling i Horten og Kristiansand!

Høstens første klubbesøk

Høstens første klubbesøk er gjort, og klubbutvikler Wenche Horten har vært hos Horten Pistolklubb og Kristiansand Sportsskyttere. Det er ingen tvil om at sommerferien er over, og man kan begynne å hente inspirasjon av klubber!

Jeg besøkte Horten Pk for to år siden, da restaurerte de banen – nå er den klar. Klubben er også klar for årets sesong med det flotte baneanlegget. Nå har de vendbare skiver på 25 meter, og laget vegg til 10 meters bane med elektroniske skiver, som heises til taket da det ikke er i bruk. Da jeg kom inn på anlegget var det skyting for de yngste. Alle blir svært godt mottatt, og jeg var vitne til velkomst av ny skytter.

Bård Kirkeeng, trener og leder for gruppa tok imot den nye skytteren, og alle sa hei og introduserte seg med navn. Den nye skytteren gikk ut fra trening med et svært stort smil! Det var ekte glede å se på skytebanen, så med åpne armer er de klare for flere skyttere.

Horten Pk skal videre arbeide med å finne et egnet sted for å kunne få til en utendørsbane.  Det blir spennende å se hvordan det ser ut!

 

Sammenslått i Kristiansand

Turen gikk videre til Kristiansand Pistolskyttere, dette er en sammenslått klubb av Kristiansand Pistolklubb og Kristiansand Garnison. Nå har de over 600 medlemmer, og bygd et nytt anlegg ute med 40 elektroniske skiver. Anlegget er tilrettelagt for paraskyting, og antallet dommere og trenere har økt. Klubben har gjort et godt stykke arbeid under sammenslåing rundt organiseringen, og jobbet målrettet i flere år. Det er ingen tvil om at dette gir svært gode resultater.

Med flott feltbane og luftbane i Gimlehallen har de en god gruppe med barn og unge, og har hatt flere rekrutteringsdager for paraskyttere – her er også lydsikte på plass! Med mange ildsjeler er det mye som kan gjøres, og vi har laget gode planer for videre arbeid. Ingen tvil om at også her er medlemmer velkommen, og blir godt tatt imot av en helhetlig klubb med mye engasjement og kunnskap!

Spesielt har klubben arrangert svært mange stevner i løpet av året, noe som er til stor glede for regionen.

Kristiansand Pk har fått stor oppmerksomhet i regionen, og du kan se en snutt fra hallen og klubben på NRK Sørlandet her. (Dog før de elektroniske skivene var på plass.)