4.plass til Erik Watndal i EM!

Vi gratulerer Erik Watndal med 4.plass i EM-finalen i skeet i Osijek mandag ettermiddag. I en meget jevn finale ble han eliminert ut på rangering fra kvalifiseringen, med samme antall treff som italienske Tammaro Cassandro, rett før det skulle kjempes om medaljene.
– Jeg har følt meg utladet etter VM og tok faktisk beslutningen om å dra til EM dagen før flyet gikk til Osijek. Men her nede har det fungert bra og jeg har tatt det rolig mellom slagene. Dette er en av mine beste konkurranser skytemessig og jeg er stolt av å nå både EM-finale og VM-finale i år. Likevel er det bittert å være så nære en medalje, sa Erik etter konkurransen.

Erik skjøt en flott finale med 37 treff. Han åpnet de første 10 feilfritt og var i ledelse med greske Charalambos Chalkiadakis. Ved første eliminering etter 20 skudd var han på delt andreplass med 19 treff. Så fulgte ni nye treff på de 10 neste og Erik var på delt 3.plass av de fire som gikk videre i konkurransen. Ved poenglikhet i finalene i leirdueskyting er det rangering inn i finalen som er avgjørende. Av de tre skytterne på 124 treff i kvalifiseringen var Erik rangert som nummer tre etter shoot-off. Det ble avgjørende da han havnet likt med italieneren etter 40 skudd.
Chalkiadakis vant EM-finalen på fantastiske 60 treff av 60 mulige og tangering av verdensrekord. Marlon Attard fra Malta ble nummer to og Cassandro nummer tre. Hellas har virkelig flyten i årets sesong. For tre uker siden vant Mitas gull i VM og nå ble det også EM-gull i skeet menn for det greske laget.

I kvalifiseringen skjøt tre skyttere 124 treff. Det var Erik, Tammaro Cassandro fra Italia og Charalambos Chalkiadakis fra Hellas. Jørgen Engen startet og avsluttet kvalifiseringen med en 25-runde og endte på 118 treff denne gang, det ga en 44.plass blant de 74 deltakerne.

Erik Watndal var eneste finalist fra VM som også skjøt EM-finalen. I VM ble han nummer seks og sikret Norge en kvoteplass til OL i Paris, da skjøt han også 124 treff. Å oppnå 2 x 124 i løpet av noen få uker i konkurranser på aller høyeste nivå fantastisk prestert av 44-åringen fra Moss, som til daglig jobber som elektriker.
Erik debuterte i EM i juniorklassen for hele 26 år siden i finske Sipoo. Da ble han nummer 31 med 106 treff. EM er ellers noe av en favorittkonkurranse for ham; i tillegg til mandagens 4. plass har han EM-gull fra 2005 og EM-sølv fra 2018.

EM lerdue fortsetter i to uker og 23.-24.9 skyter Ruben Grønbeck Lillerud OL-trap. Se alle EM-resultatene hos SIUS.