Klart for para-VM i Peru – 2 norske deltakere

I dag starter et nytt verdensmesterskap med norsk deltagelse. I Lima i Peru åpner VM Para med Martin Sørlie-Rogne på standplass i øvelsen R4, 10 meter luftrifle stående, klokken 20:45 fredag kveld norsk tid.

Senere i VM skal Martin og Vegard Sørlie Krogsæther også skyte R5 og R9. Våre gutter holder fortsatt junioralder og er de yngste deltakerne i årets VM nok en gang. I dagens øvelse R4 skal 19 år gamle Martin konkurrere mot 37 utøvere med en snittalder på 39 år.

Men vår juniorverdensrekordholder på R4 er i god utvikling og klar til å kjempe hele veien inn mot de mer etablerte utøverne. Begge gutta vet at de er tidlig i den internasjonale karrieren sin og skal benytte også dette mesterskapet til å skaffe seg erfaring og skape en plattform for videre satsing de kommende årene.

Begge to har nå startet studier på Norges Idrettshøyskole etter tre års skolegang ved NTG Kongsvinger. De har gjort mye for å legge til rette for å kombinere skole og toppidrettssatsing. Vi ønsker Martin og Vegard lykke til i Peru og håper de får en god opplevelse på den andre siden av jorda.

Totalt 260 utøvere fra 54 nasjoner er samlet i Lima for årets VM Para, som er det niende i rekken. Det skal konkurreres i 31 øvelser og mesterskapet pågår i sju dager fram til neste torsdag. India er største nasjon med 18 utøvere, Sør-Korea har 15 og USA 14 utøvere på plass i det som er første VM Para på det amerikanske kontinentet. I løpet av VM skal det deles ut 33 kvoteplasser til Paralympics 2024 i Paris.

Program VM Para Lima – norske øvelser
22.09 R4 – 10 meter luftrifle stående
24.09 R5 – 10 meter luftrifle liggende
27.09 R9 – 50 meter rifle liggende

Tidsforskjellen til Peru er minus sju timer og derfor vil mange av øvelsene pågå på kvelden her hjemme i Norge.

For resultater fra Lima, se SIUS’ resultatsider.

Alle finaler sendes LIVE på Facebooksiden til WSPS – https://www.facebook.com/shootingparasport og på Paralympics egen YouTubekanal – https://www.youtube.com/@paralympics.

Vi oppdaterer som vanlig på Skytterforbundets Facebook-side etter endt øvelse for våre gutter i Lima.