Flott 2.plass i European Youth League-finalen

Synnøve Berg, Pernille Nor-Woll, Jens Olsrud Østli og Even Enger Throndsen vant sølvmedaljer i årets utgave av European Youth League (EYL) etter en spennende konkurranse der både Norge og Ungarn imponerte med sterk skyting gjennom hele finalen.

EYL er en lagkonkurranse for ungdom i alderen 14 til 18 år, der fire skyttere fra hver nasjon møtes i dueller. Det konkurreres i luftpistol og luftrifle, og etter regionale utslagsrunder i vår, var de norske luftrifleskytterne kvalifisert for finalehelg i Tallinn sammen med 9 andre land. De 10 lagene møttes først i semifinaler, som ble gjennomført som gruppeserier med 5+5 land. Her vant Norge alle sine fire kamper, mot Italia, Estland, Østerrike og Finland, mens Ungarn vant den andre gruppa.

I finalen skytes det enkeltskudd, og for hvert skudd kan skytterne vinne inntil 2 poeng for sitt lag; 2 poeng dersom skytteren vinner duellen og 1 poeng ved poenglikhet. Det laget som først oppnår 81 poeng vinner konkurransen. Finalen startet meget jevnt der Norge og Ungarn vekslet om å lede, men halvveis ut i konkurransen ble Ungarn litt for sterke og vant flest dueller til tross for meget gode gjennomføringer av de norske ungdommene. Selv om Norge lykkes med å vinne de siste duellene, så var det ikke nok til å hente igjen ledelsen til det ungarske laget. Stillingen ble til slutt 83 – 69 til Ungarn. Vi gratulerer også våre svenske naboer som vant bronsematchen 84 – 68 over Italia.

Finalesølvet må deles med Amanda Sofie Pettersen, Ludvik Haugberg og Sebastian Endsjø Johnsen som sammen med Synnøve Berg var med i regionsrunden i Sverige tidligere i år og bidro til at Norge kvalifiserte seg til finalen i Tallinn. Gratulerer også til trener Tonje Engevik som ledet ungdommene trygt og stødig gjennom finalen og til Johanna Reksten som ledet ungdommene i regionsrunden.

Fullstendig resultatliste fra finalen kan lastes ned fra denne siden: https://esc-shooting.org/calendar/view/639-european-youth-league-championship-final .