NSF er sertifisert med Inkluderingsmerket

Norges Skytterforbund er stolte over å være det andre særforbundet som blir sertifisert med Inkluderingsmerket. Dette er et merke som tildeles av Barrierefri Fritid, som er et prosjekt i regi av Unge funksjonshemmede.

«Ikke bare understreker det at vi legger ned godt arbeid, men det er også viktig for fremtidig planlegging av aktiviteter og tiltak. Sammen med Barrierefri fritid kan vi nå ut til en større målgruppe, og senke barrierer for paraskyting», sier Gyda Winther, integreringskonsulent i NSF.

Formålet med Barrierefri fritid er å samarbeide med aktivitetstilbyderes som alle ønsker å bli bedre på tilrettelegging, og sammen utforske handlingsrommet og iverksette endringsprosesser. Sammen kartlegger vi, og blir bedre kjent med ulike barrierer for mennesker med funksjonsnedsettelser.

«Vi har et mål om å integrere alle ledd i organisasjonen, og planlegger å gi et tilbud til alle som ønsker å drive med skytesporten. Sammen med Barrierefri Fritid har vi økt kunnskapen vår om ulike barrierer, og utarbeidet en toårs handlingsplan tilknyttet inkluderingsmerket. Denne planen har grunnlag i NSFs langtidsplan og handlingsplanen for paraskyting», fortsetter Gyda.

Dette er også en god mulighet til å bli bedre på, og øke bevisstgjøring og rekruttering av yngre mennesker med funksjonsnedsettelser.

Vi gleder oss til samarbeidet videre!