God innsats av Jenny Tovseth Vatne i EC-finalen

Denne uka har Jenny Tovseth Vatne som eneste norske deltaker skutt finalen i Europacupen for 300m rifle i kroatiske Zagreb,

Konkurransen ble innledet onsdag med standardrifle halvmatch, en øvelse der menn og kvinner konkurrerer sammen, og Jenny kom på en fin 8. plass med 583 poeng. Hun lå lenge an til medalje, men fikk det litt tøft i siste stående serie.
– Litt stang ut, men stort sett fornøyd bortsett fra siste stående serie. I liggende hadde jeg god flyt hele veien, og alt satt i midten bortsett fra et skudd. Jeg var offensiv på de første 12 skuddene i stående, men de siste skuddene var det dårlig timing på og jeg kom derfor ut av fokus, fortalte Jenny etter endt skyting.

Torsdag ble det skutt halvmatch med fririfla, og til tross for våpentrøbbel midtveis oppnådde Jenny 586 poeng, ny personlig rekord i øvelsen. Dette holdt til en 5. plass, bare 2 poeng fra medalje i en konkurranse der nivået var høyt; Karolina Romanczyk fra Polen vant med 593 poeng.
– Har godfølelse på kne og det flyter bra bortsett fra arbeidsuhell. I liggende var det god gjennomføring og følelsen var der, til tross for teknisk trøbbel underveis. I stående finner jeg ikke helt godfølelsen, men gode avtrekk ga greie serier. Jeg er fornøyd med ny pers på totalsum 586, fortalte Jenny.

Fredag ble finalen avsluttet med 60 skudd liggende, og det ble nok en fin plassering til Jenny. Hun åpnet konkurransen veldig bra med 200 poeng på de første 20 skuddene. I de neste seriene ble det 97 – 99 – 97 – 99 poeng, og til sammen 592 poeng, noe som ga 6. plass, kun 3 poeng opp til medalje.

Norge var også kvalifisert til EC-finalen med Simon Kolstad Claussen, Odd Arne Brekne, Kim Andre Lund, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad, men en kombinasjon av bl.a. stevnekollisjon med NM 10m og kostnadene ved deltakelse, gjorde at disse utøverne valgte å ikke delta denne gangen.

Se fullstendige EC-resultater hos SIUS.