Engasjerende klubbutvikling i Alta!

Det er mye aktivitet i nord, og vår klubbutvikler Wenche Horten har denne gang besøkt Alta Sportsskytterklubb.

Sørøya er en øy uten fastlandsforbindelse til Alta, og det er ca. 1100 bosatte på øya, på bakgrunn av dette har Alta Sportsskytterklubb og skyttergruppa på Sørøya kommet frem til et godt samarbeid. Sørøya har ikke i dag egen klubb, og for å gjøre arbeidet noe enklere, og benytte ressursene i området, har de blitt undergruppen Sørøya Sportsskytterklubb, i Alta Sportsskytterklubb.

Håvard og Raymond (f.v) er klare for å skape aktivitet på Sørøya!

Ståle (etternavn) og Per Arne (etternavn), som leder og ??? i Alta Sportsskytterklubb blir med meg til Sørøya, der møtte vi ildsjelen Raymond Sæter Sjursen. Han har mange jern i ilden, og brenner for å gi tilbud om skyteaktivitet til både unge og voksne på øya. Han ønsker at dette skal bli en samlingsplass.

Først var vi på befaring der feltbanen skal settes opp, som med selvfølgelighet på en plass som dette – er i fantastiske omgivelser. I tillegg ligger banen svært godt til, så det er liten sannsynlighet for klager på støy.

Etter å ha sett på banen, skal vi se på selve klubbutviklingen, selv om gruppa ligger under Alta Sportsskytterklubb, skal de være selvstendige og bedrive aktivitet og legge planer for gruppa selv. Håvard Øverli kommer for å bidra, og sammen legger vi mange planer for klubben, med tålmodighet i bakhodet. Likevel begynner ballen å rulle, og allerede til helgen skal Ståle og Per Arne holde sikkerhetskurs, og mange er påmeldt!

Det er fint at de allerede nå ser verdien å samarbeide med Alta Sportsskytterklubb, og kan dra nytte av både erfaringene og ressursene for å få satt i gang.

 

Utfordringens time

Selv har jeg aldri vært feltskytter, men har blitt utfordret til å være med på feltstevne under midnattssolen august neste år, sier Wenche. Dermed er det bare å legge seg i hardtrening for karrierens første feltstevne. Det blir morsomt å komme tilbake å se hvordan banen har blitt, i tillegg få ta del i aktiviteten som er gjort.

Klubbutvikling i Alta Sportsskytterklubb

Turen gikk deretter videre til Alta Sportsskytterklubb, og lokalene deres. Det var en god energi, og åtte stk. satt klare for å utvikle klubben. Allerede har klubben økt medlemsmassen med 170 medlemmer, som er en flott økning. Men utfordringene går igjen også her, hvor er alle medlemmene?

Det er et ønske om å øke antall aktive medlemmer, og også øke antall frivillige. En voksende klubb som Alta vil også få økt antall oppgaver, som etter hvert blir mye jobb på de samme personene. Dette er noe som går igjen i de fleste klubbesøkene, og det er hele tiden noe vi prøver å finne ut av sammen.

Deretter begynte vi å skrive «gule lapper», her skriver alle ned ting de ønsker å bli bedre på, eller hva de ønsker å jobbe med. Det ble til slutt veldig mange lapper, og det som gikk igjen var organisasjon, anlegg og rekruttering.

Blant annet ønsker de elektroniske skiver, som kan gjøre det enklere å rekruttere, samt gjennomføre trening og stevne. Dette øker også effektiviteten og muligheten for å ha flere gjennom på trening og konkurranse. Flere klubber har tatt i bruk systemet InrX, blant annet Brumunddal Pistolklubb, som fungerer fint. Opplæring av programmet står absolutt høyt på klubbens liste.

Og så var det forskjellig utbedring av klubbhus både ute og inne og rekruttering rekruttere flere frivillige og trenere foreldre inn i barn ungdomsgruppa få flere skiftledere og desto masse gode forslag. Klubben har tidligere også gjennomført klubbutvikling, og de har fått gjennomført mange av tiltakene de satte opp. Det er ingen tvil om at dette har gitt gode resultater. Flott er det også å se at de har gode planer for oppfølging, og skal sette opp nytt møte om 2-3 måneder for å se krysse av, og sette opp nye tiltak.

Det er godt driv i Alta, og det er utrolig gøy å se utviklingen klubben har hatt. Jeg takker for godt samarbeid, beste kveitemiddag noen gang, og gleder meg til å følge alle planer til Alta Sportsskytterklubb og gruppa Sørøya Sportsskytterklubb.

– Wenche

Har du lyst på gratis klubbesøk av vår klubbutvikler? Da kan du kontakte Wenche på: wenche.horten @ skyting.no.