Fantastisk innsats i WC-finalen

Verdens 12 best rangerte skyttere i de ulike øvelsene, i tillegg til medaljevinnerne fra årets VM, har denne uken deltatt i World Cup-finalen. Norge hadde tre kvalifiserte utøvere, alle i rifle, som deltok i fire øvelser. Fasit ble fire medaljer av fire mulige!

Jeanette Hegg Duestad og Jenny Stene vant dobbelt i fredagens 50 meter match for kvinner. Og det bare en drøy time etter at Jon-Hermann Hegg vant bronse på samme øvelse for gutta. Jeanette vant match-kvalifiseringen med 591 poeng, mens Jenny fulgte på 4.plass med 587. I finalen tok Jeanette ledelsen foran Jenny allerede etter de 15 kneskuddene. Slik var det også etter liggende, før Jeanette stakk av gårde mens Jenny måtte kjempe med to tyske skyttere om pallplass. Den saken fikset hun mesterlig. Dermed ble det en historisk dobbeltseier for Norge. Fra tidligere er det kun Jeanette som har vært på pallen i denne øvelsen av norske utøvere gjennom historien. Det var under WC-finalen i 2021, som da ble kalt Presidents Cup. Innsatsen til Jeanette bekreftet også hennes status som verdens best rangerte kvinnelige utøver i match-øvelsen.

Også onsdag ble det medalje på Jeanette, da hun sikra seg 3. plass i den andre individuelle OL-øvelsen, 10 meter luftrifle. Hun lå der sist av de 8 utøverne i finalen før det siste skuddet før eliminering. Men en mesterlig sluttspurt sikret Jeanette bronsemedaljen – imponerende.

Imponerende var også innsatsen til Jon-Hermann Hegg på den norske «super-fredagen» i Doha. Med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen. Jon-Hermann skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. Så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3.plass før de avgjørende skuddene i stående.

Der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6.plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3.plass. Franske Lucas Kryzs vant foran kinesiske Yukun Liu. Jon-Hermann Hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en World Cup-finale. Ole-Kristian Bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden.


Jon-Hermann i aksjon i Doha

NSF gratulerer utøvere og støtteapparat med fantastiske prestasjoner!

Alle resultater fra Doha er å finne hos ISSF: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3202.