Meløy Pistolklubb tar opp aktiviteten!

Meløy Pistolklubb tar opp igjen aktiviteten!

Klubbutvikler Wenche Horten har vært ute på nest siste klubbesøk for i år. Denne gangen har hun besøkt Meløy Pistolklubb, som ligger i Glomsfjord, langs Helgelandskysten. Det kan nesten minne meg om klubben «min»; Eidskog sportsskyttere. Det er like omtrent mange innbyggere i kommunen, og klubben har masse engasjement – så det ligger tilrette for å gjøre mye bra, forteller Wenche.

Det var en fin gjeng som møtte og som alle ønsket å gjøre noe for at klubben sin. Videre er det også fint å dra i gang klubben på nytt, denne ble nemlig oppretta i 1988. Dessverre har medlemstallet vært dalende, og koronapandemien skal ta litt av skylden for dette. Nettopp dette er noe som merkes i mange av klubbene rundt om. I vår kom spørsmålet om nedleggelse av klubben, og det ville gjengen i Meløy gjøre noe med. Nå drar de nemlig i gang for fullt, og har et ønske om å at denne klubben skal utvikle seg for alle og enhver.

Sammen delte vi idéer, og så på ressursene vi hadde. Øverst på listen er organisasjon, altså klubborganiseringen. Det som skal tas opp er klubbhåndboken, årshjul og klubbens styrearbeid i praksis. Dermed er det duket også for aktivitet i tiden som kommer.

De skal også ta opp anlegg på agendaen, og først står en grundig vask og dugnad for å gjøre alt klart til å ta imot skyttere på trening, derunder også ordne inngangspartiet, og legge bedre til rette for også paraskyttere.

Det tredje på listen var utdanning, det var flere som ønsket å ta både dommer- og trenerkurs. I tillegg skal de få trenerpool til klubben, for å få ekstern kompetanse og litt motivasjon for medlemmene. En del av dette er også å få inn trener- og politiattester, og ta ren utøver, samt bli sertifisert som rent idrettslag.

Det var en hel del andre ting som også ønskes, dette ble skrevet på gule lapper, noe vi satte på listen for oppfølging. De tar en ting av gangen, og det er mye spennende som står på planen!

Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til klubben for å høre hvordan arbeidet har gått. Det er også flott å få tilbakemeldinger på at det var et bra klubbesøk, og at de har fått mange idéer og satt opp en plan for hva som skal gjøres. Her ligger det også ansvarsoppgaver og tidsfrister – det er utrolig morsomt med mange positive tilbakemeldinger!

Dersom din klubb også ønsker å gjennomføre et klubbesøk, stiller jeg veldig gledelig opp! Bare å ta kontakt med meg på: wenche.horten @skyting.no.

Hilsen klubbutvikler Wenche!