Klubbesøk – Eide og Fræna PK

Her følger årets siste reisebrev fra klubbutvikler Wenche Horten:
Så legger jeg ut på årets siste klubbesøk. Turen går til Eide og Fræna Pistolklubb i Møre og Romsdal. Nå har jeg vært hos mange klubber fra sør til nord. Det er straks 100 besøkte klubber. Og flere klubber skal det bli. Vi har jo nesten 500 klubber registret i Norges Skytterforbund.

I løpet av mine klubbesøk har vi hatt mange fine samtaler og lagt masse gode planer for klubbene. Det er ikke jeg som sitter på fasiten, det er klubben. Men, sammen finner vi fram til hva som kan bli enda litt bedre i klubben som besøkes. Og jeg informerer om hvilke tilbud og muligheter klubben har gjennom NSF og NIF.

Det er strålende sol og -2 grader da jeg lander i Molde. Nå er det bare siste strekning igjen med bil før jeg kan møte klubben.

Jeg kjenner med en gang jeg kommer inn i klubben at det er god stemning der. Hele 10 medlemmer ble med på møtet. Jeg ble imponert over hvor oppfinnsomme de var her i klubben. Det var godt tilrettelagt for 25m baneskyting, og de kunne skyte felt og T96. De deler bana med DFS, noe jeg synes er veldig gledelig. Dette gjør at de kan skyte på elektronikk, noe som gjør at det går raskere å gjennomføre treninger.

Etter en omvisning på bana, så var det klart for klubbutvikling.

Vi hadde gode diskusjoner rundt bordet. Det kom fram mange gode forslag og ønsker for klubben. For å nevne noen: anlegg, stevnedeltakelse, rekruttering, sosialt, utdanning og mye mer. Alt ble notert i framdriftsplanen, men de skal begynne med det viktigste først.

Jeg ser gang på gang ute i klubbene at anlegg er noe som må være godt på plass før det kan rekrutteres noe særlig. Man skal jo faktisk ha plass til de nye medlemmene også. Eide og Fræna gjennomførte «Skyt med oss» i oktober, og dette gjorde at klubben økte medlemsmassen enda mer. Det er gledelig å se at klubben har gått fra 70 til 100 medlemmer i den siste tiden.

Klubben er i en prosess der de skal få utebane på samme sted som DFS holder til. Der skal det skytes på flere hold og feltbane skal lages. De er så heldige at klubbhuset til Skytterlaget skal kunne benyttes av alle. Det blir spennende å følge klubben videre.

Med dette så vil jeg takke alle dere klubber og fine medlemmer som har tatt så godt imot meg gjennom hele 2023! Dere gjør alle en fantastisk bra jobb!

Riktig god jul og godt nytt år ønsker jeg dere alle! Vi ses på ei skytebane i 2024.

Juleklem fra Wenche

Bildet: Fra venstre ser vi Tom-Wiggo, Knut, Morten, Wenche, Frank, Oliver, Kenneth, Svein, Reidar, Jonas og Leona (Foto: Wenche Horten)