Om lerdue-NM og sesongplanlegging 2024

Å planlegge en sesong med alle NM og andre arrangementer er alltid en utfordring, og Breddeidrettskomiteen skriver her om arbeidet med å få brikkene på plass i den nasjonale lerduesesongen 2024:
«Den uendelige kampen om NM- arrangører og det å få minst mulig kollisjoner om de forskjellige NM’ene. Ingen enkel kabal med alle hensyn som skal tas, så det blir noen kollisjoner uansett hvor uønsket disse er.

For 2024 har vi etterspurt/ etterlyst arrangører for både det ene og det andre NM’et. Dette er gjort på flere plattformer og alle vet at det må en arrangør på plass for å faktisk få NM gjennomført.

Når det kommer til NM i leirduegrener så har vi 5 forskjellige NM (6 med mix lag på OL-trap), men det skal ikke bare tas hensyn til disse, det er også aktivitetene hos NJFF og de internasjonale konkurransene å ta hensyn til. Også har vi jakta som også mange vil se på som en konflikt om det treffer jaktsesongen.
For NM Nordisk trap, så hadde vi satt opp et ønske om å få det den første helgen i august, noe som også ble tatt opp med både Opplandscupen og Beretta Norgescupen (to store cuper i NJFF regi).

Opplandscupen kunne legge til rette, men for mye var satt for Beretta Norgescupen til at den konflikten kunne unngås.

Hovedårsak for å ønske å kjøre NM første helgen i august, var for å få 3 uker før gjennomføring av Landskampen i Nordisk trap. Det er mye som skal bestilles og ordnes mellom NM og landskamp, så 2 uker er i korteste laget, det ser vi etter året i år.

Vi har jobbet mye med å forsøke å lande en arrangør til NM Nordisk trap. Det må et anlegg med minimum 4 baner til for gjennomføringen, noe som ikke er en enkel sak, men vi fikk en arrangør til første helgen i august.

Neiden og Omegn JFF tok gladelig på seg oppdraget og har et fantastisk anlegg til disposisjon, men så vet vi jo alle argumentene som da kommer om vi plasserer NM i Kirkenes, selv om det kun ligger 2 timer unna Oslo…! Med det i bakhodet avventet vi litt og når da Songdalen Leirdueklubb kom med innspill om at de kunne arrangere NM om det kunne gjøres andre helgen i august, så valgte vi å takke ja til dem.
Med 3 alternative løsninger valgte vi nr.2 for dere skjønner helt sikkert at det 3. alternativet er at det ikke blir noe NM i Nordisk trap.

Skulle flertallet stemme for å kjøre på med første helg i august hos Neiden oppe i Kirkenes i stedet for andre helgen i Songdalen, så hører vi gjerne fra dere!

Nå vil sikkert flere tenke at vi kan jo bare legge det tilbake til slutten av juni, men det er ikke et ønskelig alternativ når landslaget skal representere hele vårt vidstrakte land og det er en god del skyttere som har en senere sesongstart enn de som bor sørpå. Ved å ha NM i august stiller alle skyttere mer forberedt på å ta opp kampen om landslagsplassene, slik at vi får med representanter, jevnt fordelt fra Sør til Nord.
Vi er jo glad for all aktivitet vi, på kryss og tvers av grener og forbund. Så vi ønsker å legge det opp som best vi kan, men det er et tettpakket skjema..

Vi skulle gjerne sett at vi fikk inn søknader nå i år for NM som skal arrangeres i 2025. For jo bedre tid i forkant man blir tildelt et NM, jo bedre tid har man på de forberedelser som skal gjøres. Norges Skytterforbund har over 40 NM som arrangeres iløpet av ett år fordelt på Pistol, Rifle, Leirdue og Viltmål, som vi da skal få arrangører til, hjelpe med diverse forberedelser og sørge for at de blir gjennomført på en god måte, slik at både arrangør og deltakere sitter igjen med en god opplevelse!

En liten oversikt over det som skjer på leirduesiden gjennom sesongen:
Fellesferie uke 28-30.
Olympiske leker i Paris uke 30-32.

Uke 14:
EM Sporting i Malaga, Spania

Uke 20:
EM Leirdue i Lonato, Italia
EM FITASC Compak Sporting I Porto, Portugal

Uke 26:
VM Sporting i Hudson, USA

Uke 28:
NM Jegertrap og Leirduesti

Uke 29:
Solatreffen i Karlstad

Uke 30:
NM Sporting i Vadsø

Uke 31:
Finale Beretta Norgescupen

Uke 32:
NM Nordisk trap
Veteran NM (jegertrap)
Opplandscup finale
NM FITASC Compak Sporting på Løten
Er kommet søknad om NM OL-trap, de er blitt bedt om å komme med ny dato.

Uke 33:
VM FITASC Compak Sporting i Ungarn

Uke 34:
Landskamp Nordisk trap i Karlstad, Sverige

Endatil er det diverse World cup’er og Grand Prix’er, etc. som ikke er listet opp.

Hilsen Breddeidrettkomiteen»