Klasseføring 2024

Klasseføringa for 2024 ble avslutta i slutten av uke 1 i det nye året, og alle skyttere kan dermed i SkytterAdmin sjekke hvilken klasse de som utgangspunkt er plassert i den kommende sesongen. Det er jo særlig de konkurranseaktive pistol- og lerdueskytterne dette er viktig for; rifle- og viltmålskytterne registreres i hovedsak i sin aldersklasse (evt. paraklasse). Og de skytterne som bare er aktive på klubbnivå, vil uansett være registrert med klasse D i sine øvelser, om de da ikke har det vi kan kalle «blanke» startkort, det vil si at startkortet bare inneholder informasjon om navn, klubb, fødselsdato og ID, uten noen øvelser/klasser.

Utfra den informasjonen vi har henta inn og de stikkprøvene vi har tatt, ser det ut til at det store flertall av arrangører har vært flinke til å rapportere inn resultater til SkytterAdmins database. Grunnlaget for klasseføring bør derfor være godt. Men noen resultater er det som mangler, og i enkelte tilfeller kan det også ha oppstått feil, særlig når nye skyttere skal får sin første klasseføring og når noen passerer en aldersgrense, f.eks. fra ungdom til junior. Slike feilføringer (eller manglende føringer) kan en av klubbens SkytterAdmin-administratorer enkelt rette opp i. Det samme gjelder om du ønsker å få lagt til nye øvelser på startkortet. Om du ikke vet hvem som er administrator i klubben, kontakt en i styret, de kan hjelpe.

Kort om pålogging: Når du har åpnet SkytterAdmin, https://app.skyting.no, kan du klikke knappen «Idrettens ID». Da kommer du til en ny påloggingsside der du skriver inn samme brukernavn og passord som du har fra Idrettsforbundets side «Min Idrett». Du kan alternativt bruke Vipps-knappen og logge på den veien. Om klubben bruker medlemssystemet Rubic Medlem, kan du på «forsiden» logge på med brukernavn og passord derfra. Når du er kommet inn på SkytterAdmins forside, finner du startkortet ved å klikke på navnet ditt til venstre på siden og gå litt nedover på den profilsiden du da får opp. Du kan laste ned kortet for lagring/utskrift ved på klikke på pila til høyre på linja der det står «Startkort».

Har du spørsmål til klasseføring spesielt eller funksjoner i SkytterAdmin generelt, ta kontakt med Dag Olav Rønning, bruk gjerne adressen skytteradmin @ skyting.no. Det samme gjelder om du ikke får logget du på SkytterAdmin, det kan skyldes problemer i klubbens medlemsregister, og der kan vi være behjelpelige med å rydde opp.